Ekonomija Crna Gora prvi put povezana sa Ukrajinom i tokom zimske sezone

Prvi letovi iz Ukrajine od 1. decembra

Prvi put u toku zimske sezone, Crna Gora će direktnom avio linijom biti povezana sa Ukrajinom, zaključeno je na sastanku izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i diplomatskih predstavnika zvaničnog Kijeva u Podgorici.

Orlandić je sa otpravnicom poslova ukrainske Ambasade Natalijom Fijalka i konzulom Mihailom Šamatovim razmatrao najoptimalnije opcije za uspostavljanje direktne linije između glavnih gradova dvije zemlje od 1. decembra, uvažavajući složenu epodemiološku situaciju.

Sagovornici su saglasni da je prioritet da se mjere prilikom putovanja i ulaska u zemlje, propisane zbog pandemije Covida 19, moraju maksimalno sprovesti, uvažavajući takođe značaj uspostavljanja avio saobraćaja između Crne Gore i Ukraine u toku zimske sezone.

“Ukoliko Crna Gora, prvi put i tokom zimske sezone bude povezana sa Ukrajinom, to će unijeti značajnu dinamiku i u aviosaobraćaj i u turizam naše zemlje”, ocijenio je Orlandić.

On se svojim sagovornicima posebno zahvalio na doprinosu u organizaciji velikog broja čarter letova iz Kijeva za Tivat tokom ljetnje sezone za nama.

Samo u prvom čarter letu u Tivat je sletjelo preko 150 putnika, među kojima je bilo više od 20 predstavnika turističkih agencija i operatera, sa ciljem da naprave turističke pakete za Ukrajince u našoj zemlji.

“Tom prilikom su ukrajinski turisti, poštujući stroge epideiološke mjere, pokazali koliko im Crna Gora odgovara kao turistička destinacija”, kazao je izvršni direktor ACG.

Koliko je ukrajinsko tržište važno za Crnu Goru govori i podatak da je prošle godine u Crnoj Gori boravilo preko 60.000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460.000 noćenja.

Na tivatski Aerodrom iz ove zemlje je sletjelo skoro 89 hiljada putnika, a opsluženo je 543 vazduhoplova.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makarija
Gost
Makarija

Dok NKT gleda da nas sve zatvori da nemamo posla, bar ovi iz aerodroma gledaju da nas spoje sa svijetom. Zalud vam sva rabota dok se ovi pitaju.

Jokso
Gost
Jokso

A sprdaju se sa narodom, da nece Ukrajinci nadomjestit.Sve ovo izgubljeno ovoliki pad ekonomije.I jos da dođu da se zaraze.A makte se sa vicevima

Ivana
Gost
Ivana

Ovaj Orlandic je jos odje, aj ti polako

Send this to a friend