Ekonomija

Prvog dana Monte Vina zabilježena rekordna posjećenost

Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore  i Opštine Podgorica organizuju 16. i 17. marta – 8. salona vina Monte Vino 2018. koji se održava u Kristalnoj dvorani hotela “Hilton” .

Prvog dana Salon je posjetilo oko 1.800 ljubitelja vina iz cijele Crne Gore, ali i regiona. Među posjetiocima je bilo mnogo poznatih vinara čuvenih vinarskih kuća iz regiona i cijele Evrope.

Na ovogodišnjem 8. Salonu vina Monte Vino predstavljaju se vinarije iz 15 zemalja. Prvog dana Salona posjetioci su imali priliku  da degustiraju ukuse ukupno – 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija.

Tokom trajanja Salona  održavaju se i četiri reprezentativna Master Classa, čestiri vinske radionice, na kojima će se probati vina iz probirnih berbi, uz vertikalne degustacije, koje prate renomirani svjetski predavači.

Najbolji sommelieri i enolozi iz čitavog svijeta – eminentne vinske sudije, doajeni vinske kulture Evrope su u žiriju koji će ocjenjivati crnogorska vina, a njihovo prisustvo salonu svakako daje dodatnu vrijednost.

Drugog dana Salona biće saopšteni rezultati ocjenjivanja crnogorskih vina.

Salon je konceptualno podijeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije i poslovne susrete. Na ovogodišnjem Salonu vina biće upriličen dvodnevni zabavno muzički program kao i niz zanimljivih sadržaja zabavnog karaktera a svih povezanih sa vinskom tematikom.

Salon vina Monte Vino je već izdvojen kao jedan od najvećih vinskih događaja u regionu, a svakako je najveći i najekskluzivniji događaj te vrste u Crnoj Gori.Već tradicionalno Montevino posjećuje veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta diplomatije, umjetnosti, gastronomije, hotelijerstva, biznisa… iz cijelog regiona i zemalja izlagača, takođe interesantnih za medije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Puz demon
Gost
Puz demon

Pa kada je dzabe da se jede i puje to sramota nije.Sve ista lica natekla od skromnog jela od dva e.pa moraju zaliti starim vinom tu bijednu hranu sto potrose.O vinu pojma nemaju.Ali face im otupjele.otecene.govore vise od vina.E pa zivjeli…..

Max
Gost
Max

Da je nekako otici a da se ne sreta Simovic…

Enigma
Gost
Enigma

Viđi viđi zmaja od šipova ….tebi više šljiva leži nego vino …ha ha ha

Pogba
Gost
Pogba

Vidim tebi je zmaj od Šipova jedan od zivotnih junaka.

Kita cvijeca
Gost
Kita cvijeca

Kad vidim ovu telecu glavu da parla o vinima svijest mi se obrne….siljeg obicni

Send this to a friend