Ekonomija

Računi za struju ostaće nepromijenjeni za 61 odsto domaćinstava

Ilustracija

Ministarstvo ekonomije utvrdilo je visinu jedinične naknade za podsticanje proizvodnje električne energije za 2019. godinu u visini od 0,9439 c€/kWh, a naknada za potrošnju u domaćinstvima ostaće nepromijenjena za potrošnju prvih 300kWh, što je iznos računa oko 30 eura, te tako posljedicu promjene cijena neće osjetiti oko 61 odsto domaćinstava, odnosno oko 200.000 potrošača.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, polazeći od činjenice da je 2019. godina posljednja godina u koju ulaze u rad veći proizvodni kapaciteti iz obnovljivih izvora energije (uvođenje vjetroelektrane Možura u elektroenergetski sistem) koji je garantovan otkupom energije po podsticajnim cijenama, Izmjenama i dopunama Uredbe obezbijeđeno je da posljedice ovog povećanja ne dijele kupci koji efikasno koriste raspoloživu električnu energiju.

“Na potrošnju više od 300kWh u kategoriji domaćinstava i za potrošnju svih ostalih kategorija distributivnih kupaca, primjenjivaće se utvrđena naknada”, naglašavaju u tom resoru.

Primjena jedinične nakande za podsticanje se primjenjuje od 1. januara 2019. godine.

“U narednim godinama očekivani objekti velikog kapaciteta neće biti obuhvaćeni podsticajnim cijenama, te to neće uslovljati promjene tarifa po ovom osnovu”, zaključuju u Ministarstvu ekonomije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
eto
Gost
eto

Ovo je bolesno totalno.Ko trosi do 300kWh tokom veceg dijela godine?Kupaju li se ti ljudi?Prave li kakvu hranu?Imaju li klimu,peglu,fen itd?To mogu da potrose samo neki kukali đed i baba sto pale jednu sijalicu i gledaju tv a banjaju se jednom u 10 dana.

Orcih
Gost
Orcih

Lopovluk DPS a na sve strane.

Lipovo
Gost
Lipovo

Koliko ,,mudrosti,, od EPCG. Mislite li da je narod nepismen o da cce ccutati? Koliko je novih neprodatih stanova u ovaj broj od 61000 domaccinstava, a vjerujem da je ukljucheno i nekoliko hiljada vikendica, kao i deset-dvadeset hiljada soc. sluchajeva Vasse posstenje je uvijek na sudu zavrssavalo.

Vidoje
Gost
Vidoje

Lipovina, nije samo za one koji trose manje od 300, no za svakoga za prvih 300. Ka u Srbiju ono

Cica
Gost
Cica

Odlicno… stvarno je sevap… pravi potez….

...
Gost
...

Hoće za one koji imaju još jedana stan ili kuću koju ne koriste.

alo
Gost
alo

Znaci 5 eura veci racun za struju za vecinu (500kWh)? Ja ne znam toga ko trosi do 300kWh, lazete da ih ima toliko osim ako ne brojite vikendice i prazne stanove

meho
Gost
meho

Neka deru kad nas nema! Da nam se u ista s… niko se neće pobuniti! A ovako kako oni grade mini hidroelektrane s tuđim parama mogla bi ih i svaka baba graditi! Ali ne može joj biti t. j. ne može doći na red!

Send this to a friend