Ekonomija

Radak Kukavičić: Ovu godinu ćemo pamtiti po rekordima

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić kaže da ćemo 2018. pamtiti po rekordima, koje je naša zemlja zabilježila u predsezoni, ali i u postsezoni.

Željka Radak Kukavičić

“Oktobar nastavljamo sa odličnim trendovima. Na današnji dan evidentirano je 24.179 turista, što predstavlja rast od 24 odsto. Prihodi od boravišne takse koji sa naplaćeni zaključno sa 11.oktobrom 2018. godine iznose 1.447.063,19 eura, što je povećanje od 14,65 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Do kraja oktobra sudeći po ugovorenim aranžmanima očekujemo dobre trendove i gotovo sigurno biće ovo rekordna postsezona”, kazala je Kukavičić.

Ističe da su tokom cijelog septembra imali odličnu popunjenost.

“Da su dobri trendovi nastavljeni i u oktobru pokazuje prošli petak, a evo i na današnji dan u Crnoj Gori imamo preko 24 hiljade registrovanih gostiju, što predstavlja rast od 24 odsto, što je zaista nešto na šta možemo biti ponosni. Kako stoje stvari i ono što su već ugovoreni aranžamani do kraja oktobra, izvjesno je da ćemo u oktobru zaista imati dvocifrene i visoke stope rasta. Ono što je važno reći je da se turistička postsezona uspješno odvija i na primorju i na sjeveru Crne Gore. Prema podacima koje danas imamo i izvještajima od lokalnih turističkih organizacija, jako dobru popunjenost u prosjeku preko 40 odsto imaju opštine Herceg Novi, Bar, Ulcinj, a kada govorimo o opštini Žabljak, odnosno TO Žabljak, broj gostiju je gotovo udvostručen u odnosu na prethodni petak, odnosno taj oktobar prethodne godine”, navela je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šampion
Gost
Šampion

Bez komentara o rekordi…

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Iz godine u godinu rekorde obaramo pa po toj statistici ove godine je CG posjetilo 55 miliona i 822 hiljade gostiju…toppp😅😅

Send this to a friend