Ekonomija

Protest radnika: Radunović firmu u Beču prijavio na adresi stana koju mu je plaćao MA

Zaposleni u Montenegro Airlinesu MA u stečaju optužili su danas državnog sekretara u Ministarstvu kapitalnih investicija i bivšeg kolegu Zorana Radunovića da direktno radi na smanjenju stečajne mase te kompanije jer ima lični interes u opstrukcijama.

FOTO: Pobjeda
FOTO: Pobjeda

Na protestu koji su održali ispred Ministarstva, povodom godine od prizemljenja flote, radnici su saopštili da je Radunović uticao na ishitrenu odluku o gašenju MA i pozvali stečajnu upravu da ispita njegovo ranije angažovanje na mjestu direktora poslovnice bivše nacionalne avio-kompanije u Beču.

“Imamo dokaze da je Radunović u maju 2014. godine, dok je bio predstavnik MA u Beču osnovao firmu Aerotransport Executive Agency Aero Team na istoj adresi gdje mu je troškove stanovanja plaćao MA, što smatramo konfliktom interesa”, kazao je Srđan Habić, radnik MA u stečaju.

Oni su novinarima podijelili izvod iz austrijskog registra kompanija Cteditreform u kojem se vidi da je Radunović 27. maja 2014. godine u Beču osnovao firmu Aerotransport Executive Agency GmbH i prijavio joj sjedište na adresi stana koji mu je plaćala crnogorska avio-kompanija.

Radunović je u bazi austrijskih državnih organa prijavljen kao vlasnik 100 odsto akcija firme, dok je njegova nevjenčana supruga Jelena Šćepović upisana kao direktor.

FOTO: Pobjeda
FOTO: Pobjeda

Pobjeda je kontaktirala Radunovića za komentar povodom optužbi njegovih bivših kolega i čeka odgovor.

Radnici MA u stečaju zatražili su zbog toga ostavku Radunovića, ali i ministra Mladena Bojanića. Oni su istakli da se od uvođenja stečaja, 28. aprila, trude da obnove dio djelatnosti MA kako bi sačuvali resurse, podigli vrijednost stečajne mase i stvorili uslove za zapošljavanje još bivših radnika ostavljenih na cjedilu. Podsjetili su da im se duguje sedam zarada, te da su ostavljeni bez zdravstvene zaštite u doba pandemije.

“Obnovili smo organizaciju za održavanje aviona, sačuvali infrastrukturu hangara i opreme, otvorili poslovnicu i pokrenuli proces obnove licenci za pružanje raznih usluga u avijaciji”,- ukazao je Habić.

Svi kapaciteti, kako je dodao, nuđeni su To Montenegru.

“Tvrdimo da do saradnje nije došlo ponajviše zbog opstfukcija članova bivšeg menadžmenta MA koji je sada angažovan u novoj kompaniji, a u čijem je imenovanju učestvovalo resorno ministarstvo i kojima uspostavljanje saradnje nije odgovaralo iz ličnih interesa”, kazao je Habić.

Kao primjer opstrukcije naveo je to što je To Montenegro, kako je Pobjeda već pisala, izmajmljivao hanar privatne kompanije Vektra aviation, u kojoj je Radunović ranije bio zaposlen, a nije prihvaćena usluga MA koji raspolaže potpuno opremljenim hangarom.

“Zar primjer opstrukcije nije i činjenica što To Montenegro kupuje alate i opremu koju ima MA. Da ne zaboravimo ugovor sa Trade Air-om o iznajmljivanju fokera, a isti takav posjeduje MA “, pitaju se radnici.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila ove godine.

Oni su izradili diplome za Radunovića i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Milatovića, u kojima su im dodijelili titule grobara crnogorske avijacije, dok su Bojanića nazvali “neobaviještenim doktorom avijacije”.

“Zoki “interes” Radunović, Đomla “brocker” Bojanić, Mickey “ninja” Spajić i Kovja “nemilosrdni” Milatović – navodi se u diplomama koje su napravili radnici MA u stečaju.

FOTO: Pobjeda

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
PgmnePgTitogradMarkodanoZetaMNESRB
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pgmne
Gost
Pgmne

Ovo je velika mutljavina? Sto je neko tamo napravio firmu na adresi stana od firme? A nije mutljavina 30 miliona iznijetih iz firme od stare uprave? Drago mi je da radnici MA raspolazu ovakvim informativnim vjestinama. Cdm objavi komentar ako smijes..

PgTitograd
Gost
PgTitograd

Ovoga cuva stecajna uprava? Dje smo mi na mapi Evrope!

Marko
Gost
Marko

Ovaj kao Siniša Mali 20 stanova u Bugarskoj. Sto se cini…

dano
Gost
dano

Vrjeme ce pokazati kolika je steta napravljena gasenjem MA drzavi i firmi i kolika je steta od osnivanja nove AirMONTENEGRO. DA LI CE TADA NEKO ODGOVARATI ZA STETU I PLJACKU ILI CE SVE PROCI ZATASKAVANJEM VLASTI I CUTANJEM SDT

ZetaMNESRB
Gost
ZetaMNESRB

Bravo MA! NEKA VIDI CG DA SE NEKO NE BOJI MICKEY FINANCE MOUSE-a!

Levis
Gost
Levis

Ovo je očigledna i opaasna mutljavina.Časni Dritane ,zar ovo nije za Spuž,što bi ti rekao.

milandijana
Gost
milandijana

Sramota je za CG da se takvi strucnjaci ostave na ulici. Ovaj iz MKI je sigurno kriv nesto. Ko zna sta mu jos imaju.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

To je onaj sto ima 19 nekretnina, lose mu je bilo u bivsoj vlasti, sad je preletio kod Bojanica.

Srbin
Gost
Srbin

Svaka cast! Ne dajte se i samo naprijed!

Ne damo Ljubovi
Gost
Ne damo Ljubovi

Auu sekretare

Send this to a friend