Ekonomija

Radnička partija: Imenovanje Vukovića značilo bi potpuni sunovrat Održavanja željezničkih voznih sredstava

Maksim Vučinić , predsjednik Radničke partije

Imenovanje Milorada Vukovića za člana borda direktora Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) značio bi potpuni sunovrata ovog preduzeća, saopštili su iz Radničke partije.

“Predlog Demokratske partije socijalista (DPS) da Vuković zauzme ovu poziciju jasno pokazuje njihovu težnju da završe započeto, odnosno da unište i najmanju mogućnost da se ovo preduzeće oporavi, te da poharaju i ono minimalno što je od njega ostalo”, navodi Radnička partija.

Zatim su dodali.

“Da je ovakav jedan prijedlog potpuno besmislen i da bi imao fatalne posledice, potvrđuju i „poslovni uspjesi“ pomenutog gospodina”, ukazuej Radnička partija.

Oni su naveli da je kratak osvrt na dosadašnji rad Vukovića dovoljna argumentacija za odbijanje ovog apsurnog predloga DPS-a.

“Naime, Vuković je bio na mjestu izvršnog direktora OŽVS-a od njegovog osnivanja 2010. godine pa sve do prošle godine. Najveći rezultat koji je postigao za vrijeme svog mandata i po kom će ostati upamćen je dovođenje preduzeća pred stečaj! Takođe, kada su kupljeni CAF vozovi iz Španije, Vuković je uspio da ovo preduzeće učini neodrživim i prouzrokuje višemilionsku štetu time što je za čak 0 eura ustupio najveću imovinu odnosno halu i servis električnih  vozova željezničkom prevozu. Nije na odmet naglasiti da je ovaj Ugovor o ustupanju posla i dalje na snazi”, saopštili su iz Radničke partije.

Kako su dodali, za vrijeme njegovog mandata investicije ovog preduzeća svedene su na 0 eura, uprkos tome što već godinama bio spreman kredit od evropskih banaka u iznosu od šest miliona od kojih su tri miliona grant, a tri miliona vraća preduzeće.

“Dug ovog preduzeća dostigao je skoro pet miliona, od čega je samo poraznija činjenica da su od toga četiri miliona samo za poreze i doprinose zaposlenima, što je po novom zakonu krivično djelo. Na kraju, nije ni potrebno posebno isticati da je od ovog preduzeća Vuković napravio partijsku bazu, kako to priliči partiji iz koje dolazi. Apelujemo na Vladu Crne Gore da stane na put ovom bezumlju, te da svoje djelovanje usmjeri kad popravljanju jako loše situacije, a ne ka potpunom uništenju koje je nemininovno ako ovakvi ljudi budu na funkcijama”, zaključuje Radnička partija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Triger
Gost
Triger

OŽVS je totalno zaisan od Prevoza i Montekarga u svakom pogledu,
finasijskom , organizacionom…do instituta ucjene. Proizvodni kadar
star sa nemogućnošću zanavljanja. Postojala je mogućnost
izbjegavanja zavisnosti dodatnim proizvodnim programom a u sferi
održavanja ali nije bilo spremnosti za to. Nije sve u vrućim parolama.

Send this to a friend