Ekonomija

Radojević: CGES mi prijeti hapšenjem i kaznama jer branim svoju imovinu

Mještanin sela Brezne Mirko Radojević kazao je da je Crnogorski elektroprenos najavio ponovni pokušaj uzurpacije njegove privatne svojine i obavljanje radova, a ovog puta mu je skrenuta pažnja da ih ne spriječava “jer će snositi ozbiljne posljedice”.

Prije desetak dana CGES je, prema riječima Radojevića, uz pratnju policije i hitne pomoći pokušao da uđe na imanje Radojevića, ali je policija otkazala asistenciju, jer nije postojao pravni osnov.

“CGES je eksproprisao 154 m2 od moje parcele ukupne površine 6.000 m2, a uništio je kompletnu parcelu, posjekli su šumu, napravili koridor, nasuli put, sve bez ijednog papira. U toku su postupci, ali uprkos tome juče su mi najavili da će ponovo krenuti da uzurpiraju moju privatnu svojinu, i upozorili me da po mene neće biti dobro ukoliko ih u tome budem spriječavao odnosno da mogu biti uhapšen i plaćati drakonske kazne.  U kojoj pravnoj državi bilo ko može da udje na vašu privatnu svojinu, bez apsolutno ikakvog pravnog osnova, potpuno je uništi i ne snosi nikakakve posljedice? Jesam li ja gradjanin drugog reda, kada CGES, uz pomoć pojedinaca iz sudova, policije i Direkcije za nekretnine pokušava da me ubijedi da nemam nikakva prava na svojoj imovini”, pita Radojević.

On navodi da se CGES poziva na Rješenje o privremenoj mjeri koje je, kako tvrdi, nezakonito i van nadležnosti donio sudija nikšickog osnovnog suda Marko Blagojević, za manje od 24 časa od zahtjeva ove kompanije.

“Više je nego očigledno da pojednici iz sudstva, policije i uprave za nekretnine, pristaju da gaze profesionalne standarde i izvršavaju naloge CGES-a, pri tome ugrožavajući prava građana koja im garantuje Ustav i zakoni”, dodaje on.

Radojević tvrdi da CGES sada pokušava, na osnovu Rješenja o privremenoj mjeri koje im omogućava samo prolaz do njhove parcele od 154m2, da okupira imovinu i koristi je za obavljanje radova.

“Na imovinu koja je moje vlasništvo 1/1, a koju se već potpuno uništiči, neće ući, pa ako  će me neko uhapsiti zato sto branim uzurpaciju i okupaciju svog vlasništva, neka me uhapsi. U Breznima sam, ostavio sam porodicu, posao, trpim ogromnu štetu jer moram da stražarim ovdje i ne dozvolim otimačinu mog vlasnistva”, kaže Radojević.

1 Komentar na "Radojević: CGES mi prijeti hapšenjem i kaznama jer branim svoju imovinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend