Ekonomija

Radojević: CGES uz pomoć policije nasilno upada na moju svojinu i privodi me

Prava drama odvijala se tokom cijelog jučerašnjeg dana na imanju Mirka Radojevića u pivskom selu Brezna, tokom koje se on lancem vezao za ogradu svog imanja, kako bi spriječio policiju da ga silom odvede u stanicu policije u Plužinama i na taj način, kako kaže Radojević, omogući Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) da nezakonito i nasilno upadne na njegovu imovinu i tamo obavlja radove na dalekovodu 400kV.

Radojević kaže da policija iz Plužina nije imala nikakav sudski nalog niti rijesenje o asistenciji, ali je, kako navodi, stala na stranu CGES-a, i direktno ugrozila njegova, Ustavom i zakonima garantovana prava, upotrebom sile.

CGES je, kako kaže, angažovao i privatnu sekjuriti firmu kako bi im asistirala u nezakonitom upadu na njegovo imanje.

“CGES je ponovo, nakon sto su nekoliko puta vraćeni, jer nisu imali validan pravni osnov, pokušao da nezakonito i silom upadne na moju privatnu svojinu i na njoj obavlja radove, iako moje imanje nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije i ne postoji zakonit način da bilo ko nogom stane tu bez moje dozvole”, kazao je Radojević.

Dodaje da CGES nema nikakav pravni osnov da se ovako ponašaju i da ulaze na tuđu imovinu.

“Oni su već obavljali radove na mom imanju kada smo mi stigli, zovemo telefonom policiju u Plužinama da zastiti mene i moju imovinu, a policajac nam, istog momenta, telefonom odgovara da CGES ima pravo da uđe na moju imovinu! Očigledno su već bili dobili instrukcije od CGES-a kako da postupaju.  Odgovaram policajcu da on ne odlučuje o tome, nego da, u skladu sa zakonom, dođu na poziv. Oni tada, kako su rekli, pozivaju osnovnog tužioca u Niksiću, Dejana Djorojevića. Tužilac, a da nije ni vidio rješenje, niti izisao na lice mjesta, navodno, prema riječima komandira policije iz Plužina, Mladena Đuknića, kaže da CGES ima pravo da udje na moju imovinu. Potom moj advokat komununicira sa tužiocem i predočava mu o čemu se radi. Tužilac kaže da je od policajca Đuknića dobio drugačije informacije, te da će ponovo pogledati”, kaže Radojević.

On tvrdi da je postupanje policije više nego očigledna zloupotreba službenog položaja, te da će iskoristiti zakonom garantovana sredstva zastite i tražiti odgovornost.

Radojević kaže da, nakon toga, policajac iz Plužina, po naredjenju svog komandira Mladena Đeknića, pokusava silom da privede njega i njegovu sestru da bi, navodno dali izjave, iako su oni rekli da će doći sami, ali da se izjave uzmu i od predstavnika CGES-a. Na to jedan policajaca, kaže Radojević, odgovara da on to predstavnicima CGES-a ne može da naredi.

“Njima ne može da naredi, a mene može silom da vodi sa mog imanja?!”, kaže Radojević.

On podsjeća da je već dvije godine u sporu sa CGES-om koji je ekspropriisao 154m2, a unistio 6.000m2 njegovog imanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tehno
Gost
Tehno

Ma vala, koliko treba da si ljudina pa da ne das da se izvode popravke na dalekovodu…?

amo
Gost
amo

Policija nema pravo da upada bez sudskog naloga.

Saraj
Gost
Saraj

Naoruzaj se covece, i teraj bagru sa svog imanja

Stellina
Gost
Stellina

Wild beauty!!!

Realan $$$
Gost
Realan $$$

Jadan covjek,bahatost od strane Cges-a do bola a i policije,trojica na jednog lancima vezanog covjeka svaka cast.Gdje ste sad iz raznoraznih NVO da podignete glas za ljudska prava ili ne stizete od brojanja para i biranja aranzmana za docek Nove.

Send this to a friend