Ekonomija

Radovi na Aerodromu Tivat vrijedni preko dva miliona eura

Foto: Radio Tivat

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić danas je obišao gradilišta na Aerodromu Tivat, kojih je ukupno osam.

“Najznačajniji su proširenje terminalne zgrade za koje radovi teku predviđenom dinamikom“, kazao je Orlandić tokom prezentacije projekta.

Ta investicija iznosi dva miliona eura i biće završena do kraja oktobra, prenosi Radio Tivat.

“Jedan od najznačajnijih projekata u posljednjih 10 godina je izgradnja novog terminala površine 1300 m2, koji će omogućiti da se opsluži dvostruko veći broj putnika u odlazećem gejtu, nego što je to sada moguće. Takodje, izgradnjom novog terminala, putnici će dobiti komfor, umanjiće se gužve ali će i rad zaposlenih biti unaprijedjen”, istakao je Orlandić navodeći da je u sklopu terminala za odlazeće putnike predviđeno 6 check-in šaltera, dvije nove KD linije kao i prostorije za predstavnike aviokompanija.

Saopšteno je da će se izgraditi i službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike. U sklopu novog objekta gradi se i prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom. Kompanija Fidija koja je izvodjač radova ima rok do 31. oktobra da završi kompletan posao.

Orlandić je naglasio da su podjednako važni i ostali projekti koji se trenutno realizuju na Aerodromu Tivat, pa su tokom posjete tivatskoj vazdušnoj luci, obišli i radove koji se obavlajju na priključenju aerodorma na gradsku kanalizacionu mrežu.

S obzirom na nužnost rješavanja dugogodišnjeg problema odvođenja sanitarnih otpadnih voda sa aerodorma i priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu, pristupilo se izvođenju i tog posla. Izgradnjom trase ulazi se u okvir aerodormske ograde i buduće odvođenje otpadnih voda aerodorma, vršiće se preko novoizgrađenog segmenta u opštinsku kanalizacionu mrežu.

“To je bitan segment koji rješavamo jer sa povećanjem rometa saobraćaja infrastruktura trpi”, kazao je direktor tivatske vazdušne luke, Radovan Marić naglasivši su na aerodormu godinama imali problem sa odvođenjenm sanitarnih otpadnih voda i konačno ga uz pomoć Opštine riješavaju.

On je posebno naglasio podršku i razumijevanje potpredsjednika Dejana Maslovara.

“Izgradnjom navedene trase, ulazi se u okvir aerodromske ograde i buduće odvođenje otpadnih voda Aerodroma Tivat, odrađivaće se preko novoizgrađenog segmenta u gradsku kanalizacionu mrežu Opštine. I to je nevjerovatno značajna stvar za grad Tivat”, istakao je Marić.

Imajući u vidu da će se u narednom periodu u potpunosti obustaviti saobraćaj ispred zgrade terminala, u saradnji sa Opštinom Tivat, započete su aktivnosti na proširenju postojećeg parking prostora za autobuse i mini buseve. Takođe, omogućen je besplatan parking za one koji se zadržavaju do 15 minuta.

Na Aerodromu je u toku i izgradnja dva privremena priključka na magistralni put M2, dionica Tivat-Budva.

Njihovom izgradnjom obezbijediće se kvalitetniji i bezbjedniji prilaz za potrebe zaposlenih. Izgradnjom drugog drugog priključka obezbijediće ulaz na aerodromsku pistu u slučaju vanrednih čime če se stvoriti uslovi za nesmetano odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-2, dionica Tivat-Budva, objašnjenje je izvršnog menadžmenta preduzeća.

U toku su i radovi na sanaciji trafostanice i vatrogasnice, obnavljanja se i horizontalna signalizacija na platformi i rulnim zgradama, postavljanju staklenih površina na ulazu u zgradu putničkog terminala, kao izrada novih toaleta u dolaznom gejtu. Oko Aerodroma su uređenje zelene površine, a postavlejne su i betonske klupe, kante i parking stubovi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nastavnik
Gost
Nastavnik

Ugledajte se na komsije!
Dovoljno je pogledati do koje tacke je unapredjen Dubrovacki aerodrom a bio je unisten I pokraden.
Sramota niste vise se ne moze reci!

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Zanimljivo da na slici nema direktora Aerodroma tivat već Izvršni direktor i Mačić…. blago nama sa njima.

Glavaticic
Gost
Glavaticic

Da se ja pitam ja bih ga preselio u pg tamo treba da budu 2 Aerodroma.

Markom
Gost
Markom

A nocno slijetanje kad ce

Budo
Gost
Budo

E direktor je -kadar, u p.m…
Nema nama pomoći, dok ovakvi -kadrovi su na ovim pozicijama….

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ovo je najgori areodrom u Evropi, ko je imalo putovao to zna. Glibav, nefunkcionalan, ne sredjem, katastrofa jedna. Najlakse ga je komplet srusit pa napravit aefodrom fino u Grbalj dje nece smetati, ovako je bukvalno u centar grada aerodrom.

slaycity
Gost
slaycity

Ja mnim ova ulaganja oko “gejta” ce se prepoznati.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Kakve su ovo nebuloze,ulaganja od strane drzave a sledece godine ga dajete u zakup?Jesmo prevareni,opljackani itd ali nismo jos poludjeli,ili mislite da jesmo a gospodo iz vlade?

Send this to a friend