Ekonomija

Radulović: Evropa sad će nam se vratiti kao bumerang

Žarko Radulović

Program “Evropa sad” promovisan je od odlazeće vlade na velika vrata, a u ćošak je sabio sve koji žive od plate. Ništa nije isto kao prije.  Poskupila je hrana i za ljude i za stoku, a i jedni i drugi moraju svakodnevno da jedu. Prvi da bi imali snagu da rade, a drugi da bi se imalo što pojesti.  Iz crnogorskog turističkog udruženja program “Evropa sad” vide kao uvođenje zemlje u duboku krizu.

”Mislim da je to više urađeno populistički, nego sa dobrom namjerom. Gore Crnu Goru nijeste mogli ekonomski destabilizovati”, kazao je za Gradsku RTV predsjednik Crnogorskog turističkog udurženja Žarko Radulović.

Ni bogata Njemačka, smatra, ovakav program ne bi ekonomski izdržala.

”Ovo nije politička priča, ovo je ljudska, poštena priča ispričana na seljački način . Nijesam ekonomista, ali imam toliko mozga da mogu da sastavim da su 2 i 2 četiri”, kaže Radulović.

Iako nema “veliku ” školu i Dare iz sela u zaleđu Boke zna toliko da sebere.

”Pet eura bala sijena. Ako bi davali čitavi dan, krave bi sigurno pojele đest bala i ostale gladne” , kaže Dare.

Sjeća se dana kad su za manje novca svi bili siti i kad se od poljoprivrede moglo dobro živjeti.

Hotelijeri, koji vode računa o tome gdje im ide svaki cent , izračunali su da je inflacija za samo 24 dana marta bila 13 odsto.

”Znači već je počelo čupanje i na kraju će se to vratiti nama kao bumerang. Mi ćemo morati da začepimo rupe jer nema ko drugi. kada do toga dođe, moraćemo da jedemo svoju supstancu, da se kredino zadužujemo, da postajemo nelikvidni. Na kraju će postradati radnik koji je dobio dodatnih 200 eura, kojima se toliko raduje, a koje su ga, u krajnjem, uništile”, objašnjava Žarko Radulović.

Sagovornici Gradske spas traže u turistima. Oboje se raduju što gosti iz inostranstva vole domaću hranu. Dare je našla našla način da sir i pršut plasira na hotelsku trpezu, ali, kaže, od inostranih gostiju koji dođu u selovajde nema.

” Oni bi kupili kilo, dva mesa, a ja tele ili kokošku ne mogu zaklat za njihov kilogram. Rusi su dolazili da kupe sir. Kušaju jedan pa drugi, i pitajue može li ovako na četiri dijela. Ne može!”, kategorična je Dare.

Foto: Gradska TV
Foto: Gradska TV

Plaše se i Žarko i Dare da će zahvaljujući programu “Evropa sad” od jeseni biti sve više crnogorskih građana koji će parče hljeba sjeći   na četiri dijela, a pršut i sir gledati samo na slici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Izgleda da ima dosta onih.koji podržavaju ovo uništenje crnogorske ekonomije. Dozvolil smo jednom probisvijetu da se poigrava sa nama uz pomoć Vučićevih,, eksperata”, koji su nametnuli ideju- Evropa sad.

Sezonac
Gost
Sezonac

A tebe Žarko boli što više nećeš biti robovlasnik i izrabljivati radnike za 280€. Pa jeli ovo realno oće da nas ubjede da nam je bolje 280 nego 450e. Još prijete… Epa samo vi tako, mi odosmo put Evrope. Za koju godinu ćeš ti Raduloviću zasukati rukave pa na švedaki sto. Sram vas sve bilo. Godinama ste nas izrabljivali… Mjesto… Više »

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Tebi neće sigurno…

Okle5j
Gost
Okle5j

Pa ovo je nerealno. Kao da je Cg kriva za poskupljenje 😂😂😂. Ovog Radulavica odmah treba odmah razrikesiti svake duznosti pa neka se bavi privatnim poslom.

Emanon
Gost
Emanon

Satrali ste ekonomiju, a sa njom i narod i drzavu. Da ste se vi pitali plate bi bile smanjene na 150e, a onda bi vidjeli sta bi se desilo. I Albanija ce nas za par godina, zahvaljujuci takvima kao vi, presisati po standardu.

Rakun
Gost
Rakun

E propala se drzava dje ti dajes neko misljenje

Crni
Gost
Crni

Doktor po struci, vidi se

marius
Gost
marius

” Evropa sad ” ,nam je najbvolje usla u prodavnice. Evropske su nam cijene . Ojha !

Enko
Gost
Enko

Raduloviću….
Bolje reci da se smanjilo pljačkanje države …
Po tebi je 250…veće od 400…
E koji si mi ti stručnjak…
.

Rek
Gost
Rek

Ovaj bi da su plate 250 eura i da on idalje uzima milione dovedi Uzbekistance pa nek ti oni rade

Nik
Gost
Nik

A vi mislite da cijene ne bi skočile da Evropa Sad nije uvedena? Kada ovako pričate, ispada kao da je taj program kriv za skok cijena u svijetu a ne rat u Ukrajini i ostale stvari.

Aplauz
Gost
Aplauz

Da li bi skočile cijene i da nije Evrope Sad?

Da da da
Gost
Da da da

Da ali ne u ovolikoj mjeri

dejo
Gost
dejo

nisu apostoli slucajno dosli i napravili ekonomski haos u drzavi-hoce ekonomski slom drzave ,jasno je za cije ciljeve-gdje god su dsli u bilo kojoj bransi sve su rasturili ,cak i Cedis je u minusu.Nadam se da ce neko jedan dan progovoriti o planu unistenja u ime srpskog sveta -taj plan postoji i jos pokusavaju da ga sprovedu -ali neko ce… Više »

konik
Gost
konik

cijene skocile u nebo a plate ostale iste sto bi radio narod strucnjace nad strucnjacima kakav bi ti onda komentar bio

Bold
Gost
Bold

Najbolje bi bilo da narod radi za balu sijena i kapu žita, a vi da imate sve privilegije ovoga svijeta..

Bold
Gost
Bold

Najbolje bi bilo da narod radi za balu sijena i kapu žita, a vi da imate sve privilegije ovoga svijeta…

Darlington
Gost
Darlington

Znamo Radulovicu da ste vazda bili protiv povećanja plata a za svoje dzepove, ali se tvoj SD više ne pita

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Evropa nikad se ovo zove sa apostolima,dje ce apostol u evropu,nikaddd !!!

Mare
Gost
Mare

Radulovicu Lijepo ti je bilo evo 20 godina,kad ste se punili ko brod a plate bile 250eur.Narodu je bilo isto sad i prije .

Admin
Gost
Admin

Istina

Hogar
Gost
Hogar

Koliko radnika u Cg je primalo platu od 250€ i jesu li zbog tolikih plata dolazili srbi da rade poslove koje mi nijesmo htjeli?
#istina ti je puno jednostavnija..poslušaj Vučića ako nećeš koga drugog,kad su mu pomenuli apostolske eksperte rekao je “Videćete šta će se desiti sa Crnom Gorom za par meseci”.
#Naaarod glup a građani nezainteresovani,eto recepta za propast.

Send this to a friend