Ekonomija

Radulović: Još nema odgovora Vlade, novac za gašenje MA iskoristiti za restrukturiranje kompanije

Marko Radulović

Predsjednik Sindikata Montenegro Airlinesa MA Marko Radulović kazao je da je katastrofa to što je nacionalni avio prevoznik ugašen preko noći, ističući da još nijesu dobili odgovor Vlade na pismo koje su uputili juče. Smatra da gašenje kompanije neće biti jeftino, te da sredstva za tu namjenu treba iskoristiti za restrukturiranje MA.

“Ostali smo neinformasani što od strane Vlade, što od strane kompanije. Nije bilo nikakve ponude za otklanjanje ove krize”, rekao je Radulović u Jutarnjem programu RTCG-a.

Sindikat MA se otvorenim pismom obratio premijeru Zdravku Krivokapiću, ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću i državnom sekretaru Zoranu Radunoviću u kom je istaknuto da je izajavom o “gašenju” Montenegro erlajnsa izazvana “opravdana bojazan da je riječ o ishitrenoj reakciji koju prati i odsustvo volje i nepostojanja akcionog plana Vlade”.

Radulović je istakao da ih je situacija zatekla, te da budućnost otpremnina ostala nerazjašnjenje.

“Onda smo uzeli stvar u svoje ruke obraćanjem Vladi. Tu je 350 osposobljenog kadra. Nikakvih nema naznaka u ovom momentu, odluka je donijeta ishitreno”, dodao je on.

Radulović je rekao da je svjestan da mora biti restrukturiranja i rezova, ali da kompanija ima budućnost.

“Prioritet su nam radnici i njihova budućnost. Ne slažemo se sa tim da se jedna kompanija tako lako može ugasiti, a druga otvoriti za šest mjeseci. Znamo koliko je trebalo vremena da se stvori MA”, istakao je Radulović.

Sindikat MA insistira da se sjedne za sto i razmotre sve opcije u cilju očuvanja nacionalne avio kompanije, kao i radnika i njihovih porodice.

“Radnici nisu krivi za neprofesionalno vođenje kompanije i dug. To su loše odluke menadžmenta i pojedinih ljudi koji su loše iskoristili pomoć države i naklonost naroda”, naglaiso je Radulović.

On je rekao da je svaka informacija dobrodošla poput one da je grupacija Savana koju kontroliše biznismen Veselin Mijač predala je pismo o namjeri Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje MA.

“To je dokapitalizacija privatnog lica koje bi eventualno moglo da uđe u priču sa Vladom, ali najviše je potrebna spremnost Vlade. Kao što su to uradile vlade evropskih zemalja i pomogle svoje avio kompanije sa ogromnim iznosima. Tako bi se MA novcem predviđenim za gašenje mogao restrukturirati. Mi smo mišljenja da gašenje MA neće biti tako jeftino kao što pokazuju analize napravljene u 15 dana. Zašto ne iskoristiti ta sredstva za transformaciju u pozitivnom smjeru i napraviti od MA neku novu priču sa sposobnim kadrom i boljom budućnošću za sve nas”, zaključio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jagnjeća koža
Gost
Jagnjeća koža

Izdajnicima ne smeta toliko finansijski rezultat, koliko naziv firme.

Ivana
Gost
Ivana

Bravo Masa!!!

bojana
Gost
bojana

Bravo! Svaka cast! Zivio! Sve si pravo rekao! Cekamo njih sada! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

8484
Gost
8484

tako bi uradili pravi domacini a ovi eksperti nemaju kad ili imaju potpunu ideju kako ali unistiti a ne od postojeceg nesto napraviti

Matilda
Gost
Matilda

Tako je 💖

Send this to a friend