Ekonomija

Radulović: Korito Tare nije izmješteno, neki dižu prašinu jer dolazi misija UNESCO-a

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović obišao je gradilište mostova Tara 1 i 2, i poručio da zbog radova na auto-putu nije izmješten tok rijeke Tare. Dodao je da su događaji proteklih dana prirodan  proces na kraju tranzicije jednog društva kada dio medija i neki drugi djelovi društva koji su jako ugodno živjeli od zapaljivih tema izmišljaju takve teme. Sad, kako kaže ministar, dižu prašinu jer je naredne sedmice ovdje misija UNESCO-a.

“Radovi na objektima Most Tara 1 i Most Tara 2 izvode se u svemu prema Glavnom revidovanom projektu za koji je izdata građevinska dozvola”, kazao je Radilović novinarima nakon obilaska terena.

Prema njegovim riječima zona radova je tranziciona zona rijeke Tare, na kojoj je, shodno konvencijama, moguće izvoditi radove kao što su u područjima Mojkovac i Kolašin rađene utvrde i šetališta pored rijeke.

“Na Tari se, pored regulacije korita između mostova Tara 1 i Tara 2, izvodi regulacija korita na još dva mjesta nezavisno od radova na auto-put Bar-Boljare. Tara je bujična rijeka i zato se to radi u kontinuitetu”, naglasio je on.

Istakao je da je činjenica da ovdje izvođač nije ispoštovao određene segmente Elaborata zaštite životne sredine zbog čega mu je prije 10-ak dana izdata opomena i ostavljen primjeren rok da to ispravi, a prije nekoliko dana reagovala je i inspekcija.

“Događaji proteklih dana prirodan su proces na kraju tranzicije jednog društva kada dio medija i neki drugi djelovi društva koji su jako ugodno živjeli od zapaljivih tema izmišljaju takve teme. Sad dižu prašinu jer je naredne sedmice ovdje misija UNESCO-a”, poručio je Radulović.

<<<Auto-put se gradi u interesu svih, ako neko uništava Taru mora biti zaustavljen<<<

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS objavio je snimak dronom na kome se vidi da je zbog radova na autoputu i izgradnje mostova Tara 1 i 2, tok istoimene rijeke promijenjen, jer je, kako su saopštili iz MANS-a, njeno korito izmješteno.

<<<MANS: Zašto se i dalje kriju ključne informacije o izgradnji autoputa<<<

“Postoji regulacija korita rijeke Tare, nema izmještanja toka”, kazao je Radulović novinarima, nakon što su obišli radove.

Foto: Twitter Vlada CG

On je naveo da crnogorski stručnjaci, ali ni strani eksperti ne vide problem u trenutnom stanju rijeke Tare.

“Ja ne vidim da se bilo gdje dešava nešto što nije normalno za gradilište ovog tipa”, poručio je Radulović.

Radulović je kazao i da nema odstupanja od glavnog projekta, te da su izvođači više puta bili kažnjeni zbog propusta.

“Sličnih problema je bilo i ranije, prošle godine su 154 dana bili zabranjeni radovi”, naveo je Radulović.

On je juče u parlamentu kazao da vjeruje da elaboratom nije predviđeno izmiještanje korita rijeke Tare na gradilištu autoputa, već da se radi o prekršaju izvođača.

<<<Radulović: Tara će ostati suza Evrope, izvođač radova biće sankcionisan<<<

“Vjerujem da se radi o prekršaju izvođača i on će biti sankcionisan. Tara će ostati suza Evrope kakva jeste, to nema alternativu”, poručio je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miro
Gost
Miro

Ivaj sofer sto se naziva ministrom ne umije izgovoriti dvije rijeci a uz to je i ocigledno pijan

Srbko
Gost
Srbko

Slepac.

Ja licno
Gost
Ja licno

Kako bi ovaj dosao dovde? Jel ono on nekad bio vozac dzipa neke vazne gospe? Pa malo po gorivu malo po gospi do ministra stize?

Bakile
Gost
Bakile

Kako nema izmjestanje pogledaj ovi kopaju pa jel vi vidite uh kako bih mu ja pokazao dje se unistava Tara. Sramoto sramna! Pogledaj kako brani ove unistavace kao da ga placaju! Treba mu provjeriti racune u Svajcarskim bankama!

Tara
Gost
Tara

Ministre,dovedi se malo u red…ne nastupa se tako javno i ne obraća se tako gradjanima CG.
Nijesi u kafiću …
Fali svega ministre,struke,stila,vokabular tanak…
Radovi ne mogu da “iskaču” od projekta,mogu da odstupaju…
Mora da se radi na sebi mnogo ministre,nije dovoljno samo samopouzdanje.

Dule
Gost
Dule

To su sve mediokriteti ne umiju ni da se ponasaju izgubili kompas samo sto znaju sebe da obezbjede

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

sto bi tek napravili sa hidroelektranama

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

I vidite li se sad gradjani Crne Gore da njih ne zanima Crna Gora i sto ce ostavit nasoj djeci, svojoj djeci znamo sto oni ostavljaju – nekretnine, skolovanja u inostranstvo, milione na racunima dok nasoj milionske dugove, unistenu Crnu Goru, nemogucnost normalnog zivota. Svaki politicar isti, opozicionar ili pozicija samo da se zna. A CG volim vise i od… Više »

Hasix
Gost
Hasix

Zastidje je da ovo bude ministar. Otvoreno provocira javnost, a u tome ima podršku udbaša premijera.

Dule
Gost
Dule

Me mogu da vjerujem sto covjek prica, ovakva im je svaka rabota. Za ovo treba da se odgovara i zatvor.

Jelena
Gost
Jelena

Istina mu iz usta nije izlazila nikada, zato je i tu dje je

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Delegacija UNESCO ce na licu mjesta moci da se uvjeri u “ISTINITU IZJAVU” ovog kvazi premijera.Nazalost narod nikako da svati da je u pitanju njihov privatni biznis,zasto ne objavi kako su sankcionisani izvodaci za prekrsaje koje su do sada napravili. Koliko je uvecan trosak izgradnje ovog njihovog zivotnog projekta

Djuro
Gost
Djuro

Bravo Ministre…. Sve manje i manje ce biti bombasticnih tema… Nadam se da ce doci dan kada ujutro kad otvoris da citas novine neces dozivljavat stresove od kolicine negativnosti u njima… Kad ce pocet i da hvale nesto sto se dogadja pozitivno u Crnoj Gori…

Dule
Gost
Dule

Dje zivis djuro?

Stari
Gost
Stari

Djon obraz

Pjer
Gost
Pjer

Nasi strucnjaci ne sigurno

Nefi
Gost
Nefi

Da je priroda pravila Taru po projektu danas ne bi Kinezi prepravljali nelegalno napravljeno korito.A Kineze izgleda boli uvo ni glasa ne pustaju o ovome .

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Ivan je u pravu što plačete za tarom. Najjači nadimak taravara. 👍👍👍👍👍👍

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ogroman posa i novac…Prije su se takmicili u prici..laz da ce se gradit auto-put…Danas kad se gradi..podmjecu nogu..Normalno da mora bit greska..normal da nesto krivo ispadne..jer ko radi ..normalno da ponekad pogrijesi..

Toni
Gost
Toni

Podmjeću? Zaboravio si da napišeš “griješka”.

Korektiv
Gost
Korektiv

Podmjeću??? Šta uopšte znači ova riječ? Druškane, ne izmišljaj mi tu novi jezik no zbori srpski kao sav normalan svijet. Obrazuj se malo i nemoj ubacivat J đe mu nije mjesto.

Nikolija
Gost
Nikolija

Za koji mjesec ce biti to uopste nije Tara no potok koji smo morali izmjestiti . Vjerujte Radulovicu pored svojih ociju …

Ljuta
Gost
Ljuta

Sve ti vjerujemo Radulovicu… kao i do sada….
Evo čekamo da srušiti onih 40hiljada objekata što nam najavi….počni od Kotoraprema HN

Rade
Gost
Rade

Nigde nije rekao da su ljudi ugodno ziveli od zapaljivih tema. Ko poslusa intervju uverice se.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Zakleće se on, kao i Brajo za Ramadu.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Možda je ona sama ovako kriva…nijesu kinezi možda iskrivili…😁, ali su opomenuti pazi!

Realista
Gost
Realista

Unistitelji! Hostapleri!

Ranja
Gost
Ranja

Koja ova bena farba, misli li on da smo mi svi pasli travu. Kao prvo, postoje satelitski snimci sa Googla ranijeg toka rijeke i sadašnjeg i preklapanjem se vidi da je izmješteno. Kao drugo, veli čoban dozvoljeno je praviti šetalište pored rijeke i obaloutvrde. Jeste čobane, ali nije dozvljeno uništavati rijeku kojea je zaštićena, izmještati je i po sred njenog… Više »

Gost
Gost
Gost

Samo komentar na preklapanje satelitskih snimaka. Skini koordinate sa snimka ako pronađeš 1 m korita da je izmješteno pa da svi to vidimo.

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Ajde sa negativnim komentarima prestanite. Da je srece davno bi bio auto- put il neka sigurna magistrala do sjevera CG . nego kroz Moracu pa na stotine poginulih i povrijedjenih . Treba da svi kazemo svaka cast sto se pravi ovako nesto sto ce smanjiti zrtve u saobracaju . Nista nebrinite za suzu Evrope ona ce se srediti i bice… Više »

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Ada ove negativne izgleda ovi iz mansa lupaju ha ha ha ha . DUSEBRIZNICI za pare

Ranko
Gost
Ranko

Cuti tu nisi pametniji nista vise od ovih Kineza

Nikola
Gost
Nikola

Jesi li svjestan sto si napisao i koliko je to plitko

Iluzionista
Gost
Iluzionista

“Postoji regulacija korita rijeke Tare, nema izmještanja toka”, kazao je Radulović novinarima, nakon što su obišli radove.“Sličnih problema je bilo i ranije, prošle godine su 154 dana bili zabranjeni radovi”, naveo je Radulović. “Istakao je da je činjenica da ovdje izvođač nije ispoštovao određene segmente Elaborata zaštite životne sredine zbog čega mu je prije 10-ak dana izdata opomena i ostavljen… Više »

veki
Gost
veki

Tara bujična rijeka, korito nije izmješteno, dižu prašinu Ati si ,,stručnjak,,koji govori riječi koje s Tarom nemaju veze. LAŽ

Srbin
Gost
Srbin

Neki prašinu, a neki šljunak.

Milojka
Gost
Milojka

To nije izmještanje Tare nego “regulacija”, kako kaže ministar iz MORT-a. Vjerovatno samo on ima oči?!

Murinjo
Gost
Murinjo

Rijeka Tara…5000 p.n.e – 2018. Saucesce primamo na mostu Tara 1 u srijedu od 09 do 15h. Ožalosceni: Narod Crne Gore
Sahranu ce obaviti Ministarstvo odrzivog razvoja i turizma

Alil
Gost
Alil

ucestvujem u zalost za pokojnom rijekom Tarom…

Red
Gost
Red

Da je ovo Njemacka ovaj bi ministar prvo morao da podnese ostavku pa onda o svom trosku da ide i posmatra gradiliste ako ima volju za to !

Nino
Gost
Nino

A sve je po projektu?djeljite samo,cus..:-):-)ovoga posalju kad nesto dobro treba slagat,digavi tu cufa bez petra:-):-)

ahah
Gost
ahah

kako se ovaj mans prosipa

Oooooooo
Gost
Oooooooo

Sad nas je ministar sve napravio slijepima,Tara je izmještena,puna mulja i gradjevinskog otpada od autoputa,takodje nema ni ribe,pa čak ni ikre od ribe nema više 😁

Miro
Gost
Miro

Jesmo li mi ono prva ekoloska drzava na svijetu? Po separacijama za vadjenje sljunka ne bih rekao, riblji fond skori i da nemamo u Moracu, vlada i inspekcije nista ne rade povodom toga. Da li se svakih deset dana u rijeku Lim ispusta zivotinjski otpad i krv od kojeg sve zivo u njoj umre, vlada i inspekcije nista ne rade… Više »

Mario
Gost
Mario

Hahaha e Boga mi je debeo koverat bio dok ne vidis da se promijenilo korito rijeke hahahaha..ja prodjoh dosta puta ovom rijekom ovakvu je ne pamtim..al dobro ako ti velis da je sve regularno, prastaj..😁😁😁

Toni
Gost
Toni

Nije, a divno izgleda.

Ivan
Gost
Ivan

Velika šteta i da je izmješteno korito. Nije mi jasno oko čega se digla ovolika halabuka ni oko čega.

@Ivan
Gost
@Ivan

Tebi ništa neće biti jasno dok ne “sklopiš oči”!

Zatarac
Gost
Zatarac

Odavno je pustila država svoje građane niz Taru… ćeraju svoj lični interes, a tebe narode ko šìša (da ne kažem nešto drugo)

Nikola
Gost
Nikola

OSTAVKE i krivicna tuzba

Swift
Gost
Swift

Tara ce ostati suza Evrope…samo sto ce sad bit suzena…

Botun nas
Gost
Botun nas

Ma sve je to po projektu kojeg nema. Ko je odgovoran za ekologiju., zna li se.

Send this to a friend