Ekonomija

Radulović: Otpustićemo između 130 i 170 zaposlenih, ostalima povećavamo plate

Žarko Radulović

Suvlasnik hotelske grupe Montenegrostars, Žarko Radulović, za CdM kaže da je u toku optimizacija radnih mjesta u toj kompaniji, kojom je predviđeno da se smanji broj onih koji rade u zimskom periodu. Prema njegovim riječima to znači da će biti raskinuti ugovori, odnosno da će biti otpušteno između 130 i 170 radnika. Ipak, Radulović tvrdi da će onima koji ostaju da rade, plate biti povećane do 20 odsto.

“Pokrenuli smo proces optimizacije. Od 2014. godine smo imali višak od 130 do 170 radnika. Želimo da sprovedemo optimizaciju i povećamo plate onima koji budu ostali. Manji broj izvršilaca, a veće plate. Moramo da to uradimo. Zadnjih pola godine smo pripremali ovaj projekat čija je realizacija već počela. Pokušavamo da optimizacijom radne snage i troškova dođemo do toga da se to prelije u lični dohodak”, naglašava Radulović u razgovoru za CdM.

On poručuje da će onima koji ostanu da rade u kompaniji plate biti veće od 15 do 20 odsto.

“Kompanija radi odlično, prihodi su sve bolji. Od 700 hiljada do milion eura imamo veći promet svake godine. Imamo i stambeni fond, koji je jako važan, jer četiri-pet naših radnika svake godine kupe stanove. Kupuju stan po cijeni od oko 650 eura po kvadratnom metru. Taj fond će da se poveća, a povećaćemo i primanja”, poručio je Radulović.

Posebno ističe da 35 odsto od bruto prometa ide na troškove rada.

“Fond za plate se povećava izmedu 300000 i 450000 eura svake godine. To je jedan izvor od kojih će plate zaposlenika da rastu. Drugi je od optimizacije. Prvi u fokusu za povećanje zarada su oni sa najnižim primanjima. U zimskom periodu mi smo do sada imali oko 590 zaposlenih, a dovešćemo taj broj do 430-440”, jasan je Radulović.

On dodaje da u kompaniji imaju sjajne ljude koji hoće da rade.

“Kako nijesmo željeli da zaposlene otpuštano, u proteklih 4-5 godina smo u kompaniji tokom zimskog perioda imali od 130 do 170 ljudi viška. Da bi ih sačuvali tokom tog zimskog perioda i da bi ih sačuvali do ljeta, mi smo u dogovoru sa radnicima uveli sistem, da tokom tih četiri do pet mjeseci, 15 dana rada, a 15 dana budu na neplaćenom. Za sve to vrijeme im je išao radni staž, penziono i socijalno osiguranje cijeli mjesec. Plaćali smo im stan, a i u danima kad nije radnik radio, imao je pravo na tri obroka u hotelu”, tvrdi on.

Međutim, dodaje da su u posljednje vrijeme uvidjeli da to nije dobro rješenje, te da su svi nezadovoljni.

“Počelo je prozivanje zašto imaju 15 dana neplaćeno, i druge stvari. Kada smo napravili analizu, vidjeli smo da nijesmo ni njima ni sebi napravili nikakvu korist, a zakinuti su bili oni koji rade tokom cijele godine. Zbog toga smo se na kraju odlučili za proces koji sada sprovodimo”, zaključio je za CdM Radulović.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realnos
Gost
Realnos

Vec je osnovicu smanjijo a ne poveca ta firma je na rub kao kvin kad je odpustio radnike i proda se ….

Bob Rock
Gost
Bob Rock

@$:)-?.-& (cenzurisano) od čovjeka

Vojin
Gost
Vojin

Pozivajući se na informacije “iz teksta – FOND ZA PLATE”, onda se prosječne plate kreću u intervalu 508,47 – 761,71 €. Računajući da je menadžmentu uvijek “daleko veća zarada” – što G-din nije pojasnio koliki je taj “lični dohodak/zarada NEZADOVOLJNIH”… Tada bi sve bilo jasno. Ovako je sve presipanje u šupljeg u prazno i dosana priča, koja je konstantna u… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Nije ni cudo sto svi idu u Hrvatsku da rade. Tek ce biti problema sledece sezone sa radnom snagom. Na raspolaganju ce biti samo djeca koja završe srednju skolu, iz srednjeg i sjvernog dijela zemlje, bez dana iskustva u gotelijerstvu, a onda ponovo slijedi prica doticnog kako nemamo strucni kadar…

Bnjj
Gost
Bnjj

Da, prosto je nevjerovatno da je razlika u plati dupla između Hr i CG koliko granica zna razdvojiti ljude i civilizacije svega desetak km a tolika razlika

Gigo
Gost
Gigo

E nikad nemao

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Zasto ih optpusta ? Da li je u pitanju neka nova tehnoloska revolucija, naprimjer uvodjenje robota – konobara ?

Gonzo
Gost
Gonzo

Čuš Splendid 😂😂😂

Božo
Gost
Božo

SpleDnid se kaže

Glava
Gost
Glava

Zejlan svega

Smjesak
Gost
Smjesak

Fino “zbori” nema sto!! Trebalo bi pitati te njegove radnike jesu li zadoboljno

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Šampion! Sta sve covjek može reći i ostati živ.
“Kompanija radi odlično, prihodi su sve bolji”. U skladu sa tim, hajde da otpustimo cca 200 radnika.

Boris
Gost
Boris

bjeste odavde omladino!!!! pod hitno!

marius
Gost
marius

E cujes li mu sad pricu . Zar nije ovo oni, te je citave sezone kuka kako nema radne snage, i da je tio da uvozi Filipince i Indonezance. Okle sadb visak ? Ostani pametan, majcin sine .

Eto tako
Gost
Eto tako

Komentar u metu. Bravo!

Sefket
Gost
Sefket

Japanci su odusevljeni ponudom Zara Cara.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

podrska gosn radulovic

djuradj
Gost
djuradj

…da li biste u vasoj kuci dozvolili da drugi komanduje…njegov hotel, njegova pravila…zakon trzista…umanji rashod i vec ima prihod…ko ima bolje, siroko mu polje…moze ako mu je milo i kljuc u hotel da stavi…ne znam sto se pojedini busaju sa nekim radnickim pravima..

nego!
Gost
nego!

Zaradio ga je na žuljeve, pardon, od tate mu je ostao, moj đurađu.

djuradj
Gost
djuradj

…to je nebitno…vlasnicka struktura je jasna…njegovo je…ne branim nikoga…ni meni nije draga ova tema ali budimo realni…

Gigo
Gost
Gigo

Pa ako je njegov hotel to ne znaci da smije da radi sta hoce od zaposlenih? Nije robovlasnik. Jesi ti cuo za Zakon o radu???

Dragan
Gost
Dragan

njegov otel mozda,ali radnici ne bi trebali biti aa?

Zabrinut
Gost
Zabrinut

Upravu si njegovo je i moze sta hoce ali nemora da prica da nema radne snage svake godine a ovamo otpusta ljude

Realan
Gost
Realan

Ovo je realnost niko ne izlazi sa planom za zqposljavanje samo otpustanje.Omladina je sve pametnija i pametnija brzo ce te plakat za radnom snagom ,ko ima ista u glavu ide da radi dje se radnik postuje i posteno placa ,a ne da se odje nateze oceli te osigurat dat slobodne dane i odmor koji zakonski sleduje .

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Leka u bio si u Milano. ……..

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Ivani školskoj drugarici bih pomogao. ………

BUDVA
Gost
BUDVA

A da nego sto no otpustit. zaokruzi na 200 radnika lakse je racunati.a ovi sto dobiju 20 posto visu platu bice zadovoljni jer ce raditi za dvoicu a ako se bune promijenis ih za one otpustene.kako ti to ne pade na pamet jos ljetos kralju

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Ma da, evo se prica kako su zadovoljni radnici u Splendid. Kako je krenuo, nece mu imat ko kafu skuvat. Za 300 eura radit svaki dan, moze samo ko je na ivici egzistencije i to privremeno.

Deko kokot
Gost
Deko kokot

Ljupce mangup ima 135. ……..😂😃😄😅

Kontraš
Gost
Kontraš

Pred samo ljeto reče da imamo nedostatak radne snage, a sad ispade višak, i to skoro 200 radnika. Koga ovaj smatra za maloumnika? Bolje da ćuti, nego što sam sebe demantuje u periodu manjem od 6 mjeseci.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Bas se razumijes! Sezon i vansezona ,dva svijeta! Lijepo covjek potanko objasni,ali nekompetetni za sve imaju komentar!! Vjerovatno i Kbc i Nasu bi komentarisao

Kontraš
Gost
Kontraš

Upravo ti ne kapiraš stvari. Nema sezona, predsezona, postsezona, njega interesuje da poveća plate radnicima koji ostanu, na uštrb ovih koji će biti otpušteni. Neće od svoje dobiti, jer se hvali da svake sezone ima više posla, već od onog što ostane od ovih mrčenika što će dobiti otkaz. A tek ovi što ostanu su nagrabusili, sav teret će pasti… Više »

Realan
Gost
Realan

Bi ljeti da navata budale da mu rade za 250/300e bez odmora i slobodnih dana pa da ih cim prodje sezona otpusti .

Zagor
Gost
Zagor

E propalo životinjsko carstvo …..radit će mu neko za 250,-300€

Bnjj
Gost
Bnjj

Za ovo stanje sa radnom snagom i demografijom je kriva vlast sistemski se decenijama uništava rad u Cg da bi dobijali izbore, dok smo mi nazadovali drugi su krupnim korakom išli naprijed i dovodili investicije sada mi odlazimo da radimo u zemlje Istočne Evrope tamo je minimalac 500e a kod nas plate su 200,300e

Okg dps
Gost
Okg dps

Sjecate li se kako je strucnjak, prije dvije godine, predlozio da se ukinu radne dozvole radnicima iz okruzenja da bi se nasi zaoislili. A evo sad, jedan drugi strucnjak, isto kao i on, dovodi radnike iz Filipina da robuju u njegovim hotelima, jer iz okruzenja niko nece ni da cuje za te gulikoze i prevarante.

Bager
Gost
Bager

Imamo svoje ezaposlene. Precerali smo s radnom snagom ” iz okruzenja”. No da se vidi da nasa djeca rade, ali da ne argatuju za nikakve pare.

Okg dps
Gost
Okg dps

Oce, oce kod ovih domoljuba nasih sigurno. Nadaj se ti, a oni bi im capru odrli da mogu. Nego su mladi pametni pa idu tamo dje je bolje.

Cheese
Gost
Cheese

Najjace mi je sto ovaj tip misli da ce mu Filipinci radit za 600 – 700e. Filipinci ce prije radit u makinu broda za 1500e, ili cistit palubu za 1000e no u hotel ovakvih “turizmologa”.

Bnjj
Gost
Bnjj

Druže nažalost će raditi i za 200,300e Filopinaca ima preko 100mil i svake god natalitet je veći ako i neće iz daleke Azije ovi naši robovlasnici će uvesti iz Afrike recimo Egipta njih isto ima 100mil teška su sirotinja, Etijopija, Pakistan, Bangladeš idr sve teška sirotinja a mnogoljudne države

Okg dps
Gost
Okg dps

Sve ove sto si nabrojao neces vidjeti u cg za 300e jer su i kod njih tolike plate. Jesi li ti dje montavao mimo Beograda.

Thor
Gost
Thor

Drago mi je da nas narod vidi kakve su ovo nemoralne igre ovih sto drze vlast. Neka se spremi CG za sledecu sezonu jer ce svih 30.000 momaka i djevojaka koji su sezonski radili odje, otici u Hrvatsku ili nedje drugo. A sa njima i nasi mladi momci i djevojke koji su radni, vrijedni, inteligentni. Ali kod nas na zalost… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo čovjek niskog IQ može radit sezonski u CG kada isti takav posao samo nekoliko desetina km dalje je duplo bolje plaćen usto isti jezik kao da nisi u inostranstvo

Bnjj
Gost
Bnjj

Ja mislim da omraženijeg tipa od ovoga nema svi ga mrze kad ga vidimo na televiziji odma mislimo na ovu robovlasničku vlast

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Tvrdim, ljudima koji je prestao radni angazman u Hotels Group Mne, ucinili su uslugu.

Mikaš
Gost
Mikaš

Ispada kao da cini uslugu time sto otpustanjem povecava plate ovima sto ostaju. Kakav bezobrazluk…

Petar
Gost
Petar

“Crna Gora treba da napravi svoju fabriku automobila, svoj brend, crnogorci su najpametniji ljudi na svijet pa bi i ti automobili bili najbolji na svijet.” – reče prije 7-8 godina Radulović… i osta živ.

Bnjj
Gost
Bnjj

Da prje 10,15god je govorio svaki Crnogorac će imati 1000e ne mora ništa raditi samo da ne smeta

Patriota
Gost
Patriota

Spašavaj se ko može!
Iseliti će se i mlado i staro!
Jadana zemljo!

Enigma
Gost
Enigma

Ti ćeš jedino konobar s Kosova moć dovesti za te pare,, biznismenu”

Bnjj
Gost
Bnjj

Niće ni od tamo nego iz Afrike i Azije sirotinju

Mneee
Gost
Mneee

Me lupaj! Afrika je institucija za nas, vijerovatno nisi bio ne znas!

boro
Gost
boro

sve lažes radule

arh
Gost
arh

A zar nej da dovodiš Filipince? Da ti rade za 300?
E mlataralo jedno obično

Piroska
Gost
Piroska

Do sada su ti konobari radili za 300 eura a sada sa povecanjem od 15-20% ce imati izmedju 345-360 eura. Nista nijesi uradio moj prijatelju! Ako u Hrvatskoj mogu da zarade 700-800 eura sa placenim smjestajem i jednim placenim obrokom a u Evropskoj zajednici, recimo Njemackoj, 2000-3000 eura , oni ce izabrati inostranstvo. A kada ovome dodamo da od Januara… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Nažalost oni se ne boje naroda to su ljudi vlasti uvešće sirotinju sa drugih krajeva svijeta

Staxe
Gost
Staxe

Evo ga,blagoš…odavno ga nije bilo…

Daks
Gost
Daks

Ne no ćeš da puštiš radnike da ti upravljaju hotelima, radnik treba da radi i da zaradi platu, naravno kad ste zasnivali radni odnos bilo vam je predočeno pod kakvim ga uslovima zasnivate…prihvatiše platu od 250 eura, niko te ne ćera, a poslije određenog vremena pljuješ po istom tom poslodavcu! Šta si šćeo/la, da budeš direktor?Sjašite više!

Dalibor
Gost
Dalibor

Raduloviću,kada komenterišeš,prijavi se pod svojim imenom…

Mneee
Gost
Mneee

Daks platiti radnika 250e, a govoriti sve je super u plusu smo, mislim brate UŽAS!

Da, da...
Gost
Da, da...

Śetili ste se “optimizacije” kad vas je čovjek juče prozvao što ste ga otpustili iz političkih razloga. Kao i gotovo svi poslodavci, i vi se oslobađate “nepodobnih”, tobožnjom “novom sistematizacijom”. Pa još to nazivate “projektom”. Kod nas su i bokserski mečevi “projekti”. Valjda, kad se upotrijebi riječ projekat to bolje (i pametnije) zvuči. Ali tako je to kad nema sindikata.… Više »

Muro
Gost
Muro

A sto velis krealju…..A sto velis ,no sto mislis da ti neko vjeruje….

Hamid
Gost
Hamid

Ovaj je suvi genije !

okica
Gost
okica

Radimo sve bolje,otpustićemo pola radnika,a ostatku ćemo povećati plate do 20posto. Reče konobar i osta živ.

Okg dps
Gost
Okg dps

Ne vrijedjaj konobare.

Marv
Gost
Marv

A sta bi ono sa rekordna sezona? Odje svake godine 20-25 % bolj od prethodne a plate ne mrdaju i jos se moraju radnici otpustat pa ce im onda davat plate vece jer ce radit za dvojicu … ahahaha koliko se ovdje laze pa to je nevidjeno.

Артур
Gost
Артур

Ово ћу сачувати као прилог историји црногорског бесчашћа.

samo jako
Gost
samo jako

…pa ces opet na proljece da mastas o filipincima….

Jablanko
Gost
Jablanko

To je bas pohvalno.Svaka cast.SRAM VAS BILO.Kako danas omladina da stvara porodicu

Jelena TV
Gost
Jelena TV

Zamislite državu u kojoj Žarko Radulović odlučuje o otpuštanju radnika, o povećanju plata.NEPISMEN I NEOBRAZOVAN ČOVJEK.Upoznala sam ga na prijemu radnika….ZRAČI NEZNANJEM.

Nilski međed
Gost
Nilski međed

Ne odlučuje on o otpuštanju radnika iz državnih službi već, sa drugim suvlasnicima, o otpuštanju radnika iz hotela čiji je on suvlasnik. Shvatite ljudi – nema više radničkog samoupravljanja. Taj sistem je porušen zahvaljujući radnicima Radoja Dakića i Željezare. A da li je Ž.R. obrazovan ili ne je potpuno nebitno.

Da, da...
Gost
Da, da...

Nema više radničkog samoupravljanja, ali, nažalost, ni (pravog) sindikalnog organihzovanja. Zato mogu da rade što oće. To što su privatnici, ne daje im za pravo da proganjaju ljude. Odjednom 130 do 170 radnika viška. Đe su bili do sad. No ih čovjek juče prozva, pa se odma dovatiše “optimizacije”.

Šampivam pamet
Gost
Šampivam pamet

Svejedno….ovo da odlučuje o bilo cemu?
To je poenta..A znamo da odavno nema samouprave, nijesi nam otkrio nista novo

Charlie Sheen
Gost
Charlie Sheen

Eto ti treba da se pitaš, neđe, za nešto.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Odlican komentar.

Mark
Gost
Mark

On je tipicna projekcija biznismena i pokiticara u Crnoj Gori .Djeca i unuci ce nam se smijati ko nam je vodio drzavu

Arbitar
Gost
Arbitar

Svojim si komentarom, pokazala koliko ,, znaš”.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Kako je nas narod pametan, svi bi umjeli upravljat Splendidom samo da im ga ko pokloni. Cojek radi za sebe i za svoju kompaniju a vi onda kad ste dobri divedite kuci po jednoga radnika od ovih otpustenih.

Mneee
Gost
Mneee

Ti si brigaante pravi!

primorje
Gost
primorje

u crnoj gori je doslo vreme izrabljivanje radnika za 400 eura od jutra do mraka radis to ima samo u cg i nidje vise u evropu

Zoran
Gost
Zoran

Đe to ima za 400 eura, da odmah trčim? Ja ne mogu da nađem ni za 200.

Radnik
Gost
Radnik

Dosta je i 400 koliki smo radnici. Dje od konobara pa nadalje kako da ukrade koliki bakšiš i što manje da radim. Zato zaboravite ovu branšu stižu Filipinci

Arena
Gost
Arena

Osim u Srbiji, BiH, Makedoniji, Albaniji…..i nekim zemljama EU.

primorje
Gost
primorje

komunalno budva na cescemju ulica aj odma trci da vidim oces li radit

primorje
Gost
primorje

budva komunalno da se ciste ulice

Glava
Gost
Glava

Najgori je za drugoga.

Ne znam
Gost
Ne znam

Pripremili smo ovaj PROJEKAT ,ejjjjj ovaku su nam svi veeeliki PROJEKTI😀

Dado
Gost
Dado

Ovo je ruganje zdravom razumu…

Mrgud
Gost
Mrgud

Što su radila dva radnika,sad će jedan za 15 posto više. Mudro,ugledajte se poslodavci.

mrgud
Gost
mrgud

ovo je dobar covjek i blago nama s njim . . . . .

BivsiRanik
Gost
BivsiRanik

A to da su koeficijenti umanjeni svake godine od oktobra do aprila ne pominjete? Samim tim su ionako najmanje plate u svim budvanskim hotelima umanjene za 15-20%.

Gagi
Gost
Gagi

A BivsiRadik da si bio “radnik”sigurno bi te zadrzao ovaj Radulovic.

rzv
Gost
rzv

Kad je tako loše radnici su se spasili.

Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Šta ovo bi?Do juče nedostatak radnika, najava dovođenja filipinaca …😂😂😂

Gagi
Gost
Gagi

Nedostatak radnika je u sezoni Homer,mucni malo glavom.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Nema sanse da dovede filipinca sa iskustvom ispod 650US dolara ,zavrsena radna dozvola ,smjestaj adekvatan ,ne u barake,i uplacena otvorena povratna karta 1000 dolara.

Podgorica
Gost
Podgorica

Hahahaha

Ventimiglia
Gost
Ventimiglia

Po osmijehu na slici izgleda da ce zapisliti 500 radnika I povecati plate I djeci dati poklon za novo godinu. Mazda sam u zabludi ka ja

Promaja
Gost
Promaja

Kako otpustas kad se zalis da ti fale radnici?

Micko
Gost
Micko

Ne samo da se zalio da mu fale radnici,nego godinama prosipa pricu kako treba uposljavati domacu radnu snagu,da napredujemo mnogo u odnosu na ostale u regionu i koji paradoks sad kaze firmi ide super a otpusta pola radnika.Veliki neobrazovani manipulant…

Hakala
Gost
Hakala

Hehe od tebe samo med i mlijeko , znaci dizete platu sa 280 na 310 , ma tebe treba stavit za premijera ali momentalno

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Glupa prica. Otpustit ce radnike jer nisu sposobni da napune hotele. Radnika nikad dosta kad se ima posla. Samo ih treba adekvatno zaposlit. To sto se direktoruje sa osnovnom skolom i iskazujete neznanje i nesposobnost preuzetim obavezama , je nesto drugo. Molim doticnog da ne otpusta radnike jer ce mu gazda udariti sklempu sto mu je BDP umanjen i nece… Više »

Gagi
Gost
Gagi

Ja se “plasim”da ne “uzleti”ovaj S-400,opasno Daka.

Jablanko
Gost
Jablanko

Nemoj da ponizujes ljude.Kod mene u firmu ima tako sposobnih ljudi sa srednjom skolom.Oni su malo bili lijeni da zavrse mozda fakultet ranije ostvarili porodice i nije bilo uslova za neko vece skolovanje.Greota je sto kod nas ako nemas tu diplomu nemozes napredovati.A danas svi znamo kako se zavrsava ova bolonja kako se lako postaje magistar.Bez prakse i radnog staza.Ovo… Više »

Ffrewq
Gost
Ffrewq

Jes pa što onda u zdravstvu ne smijene one doktore sa nekim sposobnijima, recimo tehničarima, pa neka tehničari operišu ljude, sigurno nisu imali kad oni tehničari da završe fakultete od obaveza u životu. Pa ćeš onda isti ti da se žališ kad te neki “nestručni” doktor zakrpi…

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Jablanko ,pogresno si razumio moju poruku. Nemam ja nista protiv ljudi koji nisu zavrsili fakultet a uspjeli su u zivotu . To je drugi par rukava i smatram da za uspjeh nije potreban fakultet nego glava ,zdrava logika i upornost.
Moj komentar je objasnjenje za onu drugu vrstu koja nema znanje,zdravu logiku i usput panetuje i prodaje maglu

rzv
Gost
rzv

Ja znam kako sam završila. Uči po svu noć, štedi na svemu. Sa studentskim kreditom, u domu i menzi.
Tako i svi članovi moje porodice.
A tačno je da se kupuju diplome i nažalost su na tržištu rada jednako vrednovane kao moja.

Djole
Gost
Djole

A SEZONA BILA DO SAD NAJBOLJA

Ljubo
Gost
Ljubo

Megaloman gladan vazduha a ne cega drugog

RaškoB
Gost
RaškoB

Koliko će ljudi biti otpušteno zbog neradne nedelje… i koliko će nam slika kao turističke destinacije u kojoj nemožeš da kupis u nedelju ništa biti lijepa…

Roro
Gost
Roro

Evo se otvara tržište rada u Njemačku,pa će svi ti mučenici što ih jašete za 300-400eura otići.Najžalije mi je te poštene ljude, koji žive u Splendidu,a koje neće imati ko da služi?

Gagi
Gost
Gagi

Roro e jedva nas cekaju u Njemackoj,ali prije nego “krenes tamo”procitaj dobro preporuku i zahtjeve drzave Njemacke( sto se tice neclanica EU),o boravku,smjestaju.obavezama prema drzavi Njemackoj i sl.da znas tamo nema “dobro je to,pa ti dodjem”,nego od rane zore do mraka,pa izvoli,tamo se placa i uznik i vazduh,a kamo li sto je obaveza.

rzv
Gost
rzv

Tamo se na današnji, kišni dan radi sa kišnom kabanicom. Ne spavaš u baraku nego u “kasarnu”. Svaki propust u radu ti se odbija od plate.Da ne kvarim dalje sliku o toj obećanoj zemlji.

Micko
Gost
Micko

Znaci ne fali radna snaga

Komsija
Gost
Komsija

Sad ce on Filipe da dovede,al’ kad na vrbi rodi grozdje.
Nijesu vise ni oni blesavi,posebno ne kad treba da vide kakvi su uslovi i sto treba da rade kod ovog Predatora.

rzv
Gost
rzv

Varaš se. U regionu već rade ljudi iz Bangladeša, Filipina , Indije…
A vole ih taman kao nas ovi iz EU

Milos
Gost
Milos

A zasto coce otpustati zalio si se na pocetku sezone da ce mo traziti radnu snagu u regionu jer niko nece kod nas da radi. A sto je ovo sad. Kad da ti vjerujemo na pocetak ili kraj sezone. Manipulator obicni. No ne pitah jesi li ti kao J.B.Tito dozivotni direktor.

Vaseime
Gost
Vaseime

Zar ovaj nike kukao ljetos za radnim snagom i kako ce filipince da dovede

JOPETJA
Gost
JOPETJA

Bice da za koji mjesec place nema radnika al sta je on kriv kad su ga tu postavili i naljepnjicu kad zalijepis nikad nece spasti sama.

Pelikan
Gost
Pelikan

Posaljite ih za Njemacku sad od 1.januara.

Mali NK
Gost
Mali NK

Prihodi rastu,a rashode smanjuju tek posle 5 godina, progledali…..hmmmm

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tri obroka džabe, plaćen stan, zdrastveno i penziono i pola plate zimi za sezonske radnike? Meni je ovo fer ponuda…. nisam čuo da neko drugi to nudi sezonskim radnicima!

Neko ko zna
Gost
Neko ko zna

A da li ti stvarno vjeruješ da on priča istinu?

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Da Bog da tvoji radili kod njega.

Sanel
Gost
Sanel

Ljetos je kukao kako mora dovoditi radnu snagu iz filipina a sada otpusta svoje radnike,cudno mi nesto

silver
Gost
silver

Pa će posle u martu i aprilu da kuka kako nema radnika, kako CG kuburi sa radnom snagom. Zbog čega otpuštanje kad su prihodi veći za milion? Biće da se priprema teren za neku novu, jeftiniju, radnu snagu..

Toni
Gost
Toni

Pored sve njegove priče, on jeftiniju od ove sadašnje ne može naći. I ovo malo servisa i usluge će izgubiti dovođenjem te jeftine radne snage, koja će biti u statusu roblja, jer će jedva zaraditi za povratak kući. Najniža plata Azijata na brodovima je oko 700$, uz spavanje i hranu, a to je nešto što im Radulović neće dati.

Jablanko
Gost
Jablanko

Sto bi njih placao sa tim milonom viska.Milion ce uzeti sam a sledecu sezonu ce doci neko drugi da radi

Djuro Vučinić
Gost
Djuro Vučinić

Imam osjećaj da svi koji ovako pakosno kritikujete Radulovića,spadate u ovih 130-170 neradnika. Valjda on ima pravo sa pozicije direktora uradit optimizaciju u firmi koja je inače turistički brend CG.

doobrovodski
Gost
doobrovodski

Turisticki brend ? Haha zbog rastana ili njega?

Toni
Gost
Toni

Đuka pošteni, može on sa svojom firmom da radi šta hoće, ali kad već voli javno da obznanjuje planove, mi eto, možemo da komentarišemo. On ionako jedva čeka svaki javni nastup, pa eto da ga saslužamo, a i da prokomentarišemo…

echo
Gost
echo

Djuro, imaš besplatan sendvič u Splendidu

Bnjj
Gost
Bnjj

Logor za radnike to je njegov hotel

NadezdaNikcevic
Gost
NadezdaNikcevic

E moj Djuro Vucinicu…

kokolo
Gost
kokolo

Svi nasi biznismeni su imali dobru ocjenu iz matematike.
Covjek ima 450 zaposlenih otpusti 150 a ostalima plate poveca 20%.
Nego kad dodje sezona a radnika nema sta onda.
Ili to Radulovic najavljuje losu sezonu i obracun sa neistomisljenicima.

Bnjj
Gost
Bnjj

Onda će teret posla na ove što im je povećao

Lipovo
Gost
Lipovo

Ne daj Bozze da je ovaj ,,ekspert,, ministar finansija CG.

Dzordz
Gost
Dzordz

Doci ce sezona, a onda cete da kukumacete sto nemate radnika. Kad bi radnici mogli biti tu kad vama trebaju. I nije cudo sto svi idu vani i treba da idu bar se ta bransa trazi.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tragedija hotel sa 5 zvezdica a radnike plaćaju 250,300e

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Koji stručnjak??!! Treba mu 5 godina da vidi što je bolje. Što je bolje za njega. Naravno, nisam mislio da brine za radnike.

Ljubo
Gost
Ljubo

Zaposlit ce mladje ovi su ostarali

Toni
Gost
Toni

To je neminovno u današnje doba, broj radnika mora biti fleksibilan, na žalost. Međutim, trebalo bi provjeriti da li je došlo do povećanja zarada kad ovi ostali budu poslati kući.

Krimovica
Gost
Krimovica

Kako onda ‘komoanija rsfi odlično s prihodi sve veći”…sko moraš otpustiti trećinu profesore ekonomije.

sasapg
Gost
sasapg

Pokušavamo da optimizacijom radne snage i troškova dođemo do toga da se to prelije u lični dohodak

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Nije samo za ekonomiju,Multipraktik ,vodoprivreda ,elektrika,turizam,gradjevinarstvo ,biologija i hemija . Pravo i fiziku da ne spominjemo,vise ga ne zovu na TV jer nema konkurenta za otvoreni studio. Dje ga god taknes on otvori opsirnu raspravu pa voditelj nema sanse da zavrsi emisiju

hahaha
Gost
hahaha

Kakva prica, sram te bilo.

Bojan
Gost
Bojan

Evo ga prizvah jutros, luča crnogorskog turizma,majka svih turističkih radnika, vidoviti Radulović.

Mirko
Gost
Mirko

Sveznajuci. Ako ti nesto nije jasno samo njega pitas

Marko
Gost
Marko

Zaboravio si I istoričar, ekonomski komentator, stručnjak za geopolitiku, multipraktik.

Send this to a friend