Ekonomija

Radulović ponovo rekao NE za Košljun

Pavle Radulović

Ministarstvo održivog razvoja i turizma MORT ponovo je odbilo da izda saglasnost Opštini Budva na izmjene i dopune Detaljnog urbanističkog plana DUP “Potkošljun”, kojim se urbanizuje podnožje brda Košljun jedno od najvećih građevinskih područja u metropoli turizma.

To je peti put za proteklih pet godina da MORT odbija da izda saglasnost, zbog nezadovoljstva kako su ucrtani stambeni i apartmanski objekti, pišu današnje Vijesti.

Resor na čijem je čelu bio Branimir Gvozdenović tri puta je vraćao planski dokument na doradu, da bi to njegov nasljednik Pavle Radulović učinio već drugi put za proteklih godinu. To je prvi put da se novoj gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Draganom Krapovićem odbije planski dokument na čijoj korekciji su radili planeri.

Budvanska Agencija za planiranje prostora dostavila je 30. januara MORT-u korigovanu verziju predloga DUP-a “Podkošljun”.

Iz Radulovećevog resora prije tri dana stigao je odogovor da se “nijesu se stekli uslovi za davanje saglasnosti na planski dokument”.

Prvobitni plan DUP Podkošljun koji je još na snazi, Opština je donijela u avgustu 2008. godine.

Lokalna uprava je prije tri godine pristupila izradi izmjena i dopuna, ali ni posljednja vezija nije dobila zeleno svjetlo države.

Na donošenje novog planskog dokumenta čeka i Mitropolija crnogorska primorska, za zemljišni kompleks dobro Crkve Sv. Petke gdje je ucrtan veliki stambeno poslovni kompleks.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Okupatorska spc ceka..ovo je original naslov..

crnogorac
Gost
crnogorac

jesi li išao nedje da te neko pogleda? ima svega danas

Send this to a friend