Ekonomija

Radulović: Posljednjih nekoliko godina iz turizma  stižu samo dobre vijesti

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o rezultatima zimske turističke sezone 2017/18.

“Možemo sa zadovoljstvom da kažemo da iz turizma dolaze samo dobre vijesti u posljednih nekoliko godina. Dakle, zimska turistička sezona pokazala je isti trend kao i ljetnja. Dokazali smo da stvari nisu proizvod slučaja, već napornog rada i dobre pripreme. 30 odsto više turista u ovoj zimskoj turističkoj sezoni, oko 17 odsto više ostvarenih noćenja. Istina je da smo imali povoljne meteorološke uslove, snijega je bilo dovoljno, tako da je ski sezona trajala čak negdje do sredine aprila na pojedinim skijalištima”, saopštio je nakon sjednice ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On je istakao da je u maju otvoreno više hotela sa pet stotina radnih mjesta, te da će do kraja ljeta biti otvoreno preko osam stotina, odnosno blizu hiljadu radnih mjesta u turističkoj industriji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

Avijon vidi mrava.Mrav ne vidi avijon,jer je mrav mali a avijon veliki i visoko je u nebo.Boze sacuvaj.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ja pa Ja
Gost
Ja pa Ja

Radulovicu da ces prestati da se mazis kad pricas.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

Ma Gvoždo ga je vodio super…kao i Masu.

sveto
Gost
sveto

usluzne djelatnosti su najslabije placeni poslovi. koja je strategija povecanja tih plata il vam je cilj da svi rade za 300-400 eura

ZZZ
Gost
ZZZ

Siva ekonomija ubija, svi „zavrcu“ sa strane. A drzave i zakona nidje!

Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Ako imamo evo BDP plus 150 miliona godišnje u plusu. A mi smo u turizmu samo dobri 200 miliona. Prošle godine 800 miliona ove godine preko milijardu. Ja nemam pojma ko uzima pare vjerovatno se ne plaća porez ipak ja sam za narod. Nikakav porez ne treba plaćati. 👍

Noli
Gost
Noli

Pod tim prihodima se podrazumjeva novac koji su firme koje se bave turizmom prihodovale rj bruto profit! Na taj iznos je naplacen pdv od 21% plus ostali prihodi od poreza i doprinosa. Svaki euro koji se prihoduje ima multiplicirajuci efekat. Tako da se to ne moze tako jasno i precizno izracunat!

Milijarder 2222
Gost
Milijarder 2222

Ja kad čujem cecu i čekala sam čekala srce da mu dam samo se uhvatim za glavu slike ima tona nema. 👍

Pop
Gost
Pop

Dobro je zulufćaru.

Send this to a friend