Ekonomija

Radulović: Potrošnju struje možemo svesti na najmanju moguću mjeru

Svako od nas potrošnju energije može svesti na najmanju moguću mjeru, ne remeteći svoj komfor, i pri tom uštedjeti novac, smatra generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost Marko Radulović. 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana energetske efikasnosti Ministarstvo ekonomije i predstavnici Glavnog grada predstavili su danas u tržnom centru Delta city u Podgorici štandove sa promotivnim materijalom.

Radulović je istakao da energetska efikasnost podrazumijeva smanjenje potrošnje energije bez narušavanja komfora odnosno standarda života.

“Promjenom navika, primjenom savremenih tehnologija, edukacijom moguće je ostvariti racionalizovati potrošnju energije odnosno, moguće je znatno smanjiti godišnje finansijske izdatak”, naglasio je Radulović.

Rukovodilac Službe za međunardnu saradnju Glavnog grada Dragutin Đeković kazao je da Glavni grad već niz godina sprovodi veliki broj aktivnosti i projekata upravo u cilju povećanja energetske efikasnosti i odgovornijeg odnosa prema životnoj sredini.

„Očuvanje životne sredine je mjera civilizovanosti jednog društva i ovim putem upućujem apel svim građankama i građanima Podgorice da malim ličnim doprinosom i promjenom načina odnosa prema utrošku energije učinimo ovaj grad ne samo energetski efikasnijim već i ljepšim mjestom za život“, zaključio je Đeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
koloter
Gost
koloter

Kada vi pođete sa vlasti nećwmo trebati šteđeti ništa a najmanje struju

Bravo!
Gost
Bravo!

I Andersen i braća Grim su pisali bajke, ali nisu bile ovoliko lijepe!

amo
Gost
amo

Da mi predjemo na sterike i fenjere i onda nece bit potrosnje,a svi da kupe po jednog ,,smederevca,, za kuvanje i grijanje.

Hogar
Gost
Hogar

Da jedemo korjene

Moje ime
Gost
Moje ime

Gospodine Raduloviću, Imam biznis izdavanja smjestaja koji radi 8 mjeseci godisnje. Posto imam sve nove aparate, led rasvjetu, bazen i slično, planiram da širim poslovanje. Napon struje je očajan, ne mogu da instaliram toplotnu pumpu za objekat i za grijanje bazena. Elektrolizu za bazen, dodatnu ambijentalnu rasvjetu, multimedijalne sisteme. Umjesto da ulazem u posao moram da ulozim u stubove i… Više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Koji paket koriste poslanici,koliko troše za telefone na račun gradjana,koliko im plaćamo za ,,putarine,smeštaj u hotele sa najmanje 4 zvezdice… Dokle više gospodo-dokle?

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Ne moramo palit sporet jer necemo imat sto skuvat
Ne moramo palit ni bojler jer ne radimo nidje i sto bi se kupali
Frizider mozemo ugasit jer nema nista unutra ( da ne radi dzabe)
Klime nemamo ,pec da ne palimo, i samo da cekamo da krepamo

JaviSe
Gost
JaviSe

Očuvanje životne sredine je mjera civilizovanosti jednog društva…..
Poslije cempresa pisete ovakve izjave?

Gost
Gost
Gost

Bravo!

JaviSe
Gost
JaviSe

Demis fasada, eloksir prema suncu, izolacija, aparati A+++….. I eto usteda struje. Radulovicu ja predlazem da u duhu komunima uzmete jedno 2 do 3 sire familije na stan dok ne stabilizujemo potrosnju i prilike. Svi funkcioneri dps mogu pomoc. A ima i ona kuca na gorici u sivoj fazi ako se nece unutra vrtic pravit JU “milo zeleni paket”. Branko… Više »

geolog
Gost
geolog

ko je ovo i dje je draGica

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Crna Gora zemlja u kojoj je nepravda na svakom koraku

suljo m.
Gost
suljo m.

Kameno doba .To su tekovine .Mora se tamo. Putevi su nasi,borba je bila ,,zadovoljni,, gradjani su odusevljeni,vođe su ih odvele tamo gdje su i zaslužili.

Boka
Gost
Boka

Dragutine,imas ti para za te nove tehnologije ili se sprdas sa narodom? Muppet show

Senorita Milica
Gost
Senorita Milica

Kako je zgodan ovaj Marko!

Ivanica84
Gost
Ivanica84

Prava ona muska sirova ljepota

Dragica I
Gost
Dragica I

Prelijep, kao medo brundo.

Slavko
Gost
Slavko

Jadna i sramotna izjava, sprdaju se se sa siromasnim narodom Crne Gore. U subotu svi na protest!

564654
Gost
564654

Da promijenimo navike, da se ne kupamo, da kuvamo u 5 ujutro, i grijemo samo posle ponoci, je li to da promijenim, evo ne znam?

Micko
Gost
Micko

Struja luksuz,voda,auto… a rupa na kais vise nema.Idemo u evropu krupnim koracima.

Roki
Gost
Roki

Premijerov savjet: Kupi bušač rupa na kaišu.

Send this to a friend