Ekonomija

Radunović sa ambasadorima o Vladinim mjerama fiskalne politike

Ministar finansija Darko Radunović sastao se danas sa više ambasadora sa kojima je razgovarao o aktuelnim mjerama fiskalne politike koju crnogorska Vlada sprovodi sa ciljem snaženja stabilnosti i održivosti javnih finansija.

Tokom susreta sa ambasadorom Češke Karelom Urbanom ocijenjeno je da je Crna Gora je važan partner Češkoj. Ambasador Urban je iskazao ličnu spremnost da se i onako dobra saradnja između naše dvije države dodatno unaprijedi i poboljša posebno u oblastima ekonomije, nauke i turizma, saopšteno je iz Ministarstva finasnija.

Ministar Radunović sa saradnicima primio je u zvaničnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Turske Songul Ozan.

Sastanak je bio prilika da se predstavi dosadašnja saradnja, kako kroz ekonomsku i spoljnotrgovinsku prizmu, te da se započne dijalog o budućim modelima poslovanja i približavanja interesa Crne Gore i Turske.

Ambasadorka Ozan je izrazila spremnost da se za vrijeme trajanja njenog mandata saradnja između dvije zemlje, koju karakterišu tradicionalno dobri odnosi, dodatno osnaži i obogati novim sadržajima.

Radunović je danas razgovarao i sa ambasadorom Italije Lukom Celiolijem. Na sastanku je predstavljen aktuelni makroekonomski okvir Crne Gore, kao i mjere koje se sprovode na snaženju makroekonomskih pokazatelja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na temu investicionih projekata u prioritetnim sektorima razvoja.

Ministar finansija Darko Radunović sastao se sa ambasadorom  Hrvatske Veselkom Grubišićem.

Sagovornici su konstatovali tradicionalno dobrosusjedske odnose, osnažene i stručnom i tehničkom saradnjom za projekte u više oblasti.

Radunović je ugostio je danas novoimenovanu ambasadorku Bugarske Meglenu Ivanovu Plugčievu – Aleksandrovu.

Posebna pažnja tokom posjete je posvećena unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa između dvije države.

Send this to a friend