Ekonomija

Raičević – Medoks: Brojne mogućnosti za saradnju Bara i britanskih preduzetnika

Raduju me mogućnosti da grad Bar i britanska ambasada doprinesu da se Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo još više zbliže, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević tokom današnjeg sastanka sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, to je prva službena posjeta Medoks Baru od kako je stupila na dužnost.

“Predsjednik Opštine upoznao je ambasadorku sa radom lokalne uprave, potencijalima za razvoj poslovanja i oblastima u kojima Opština Bar i ambasada mogu dalje poboljšati već uspostavljene dobre odnose”, navode u barskoj upravi.

Medoks se zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i rekla da prepoznaje potencijal za unaprjeđenje saradnje na polju ekonomije i kulture.

“Istakla je da prvu zvaničnu posjetu opštini Bar koristi kako bi se upoznala sa onim oblastima na kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu raditi na daljem unapređenju saradnje između dvije države”, dodaju u Opštini Bar.

Na sastanku je zaključeno da će dvije strane nastaviti dobru saradnju u oblasti turizma, te uspostaviti komunikaciju na pitanjima upravljanja otpadom, infrastrukturnim projektima i primjeni novih tehnologija u različitim oblastima, kao i razvojnim projektima Luke Bar.

“Nakon sastanka, Raičević i Medoks posjetili su Luku Bar, gdje je rukovodstvo kompanije upoznalo ambasadorku sa radom i ekonomskim potencijalima luke. Medoks je kazala da Opštinu Bar i Luku Bar smatra prioritetom, zbog broja britanskih turista koji Luku posjećuju pretežno kao posjetioci sa kruzera, sve većeg interesovanja britanskih kompanija i uspješne saradnje sa Lukom Bar i Upravom carina u jačanju kontrolnih mehanizama luke”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend