Ekonomija

Rajnke posjetila Prijestonicu: Unaprjeđivati ambijent za preduzetništvo i investicije

Rajzing Rajnke i Kašćelan

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan primio je danas novoimenovanu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke kojoj je poželio uspješan mandat i izrazio uvjerenje da će Ambasada SAD-a i Prijestonica Cetinje nastaviti da razvijaju dobru saradnju, saopšteno je iz Prijestonice.

On je upoznao je ambasadorku Rajnke sa aktuelnim, ali i planiranim infrastrukturnim i razvojnim projektima, kao i mogućnostima njihove realizacije.

Gradonačelnik Prijestonice je kao dosadašnje uspješne projekte zajedničke saradnje naveo otvaranje Američkog ugla, koji nesmetano funkcioniše na Cetinju već pet godina, i uspostavljanje Građanskog biroa za brzu i jednostavnu komunikaciju građana i organa lokalne uprave. Prema njegovim riječima, nemjerljiv je značaj pomoći i podrške koju je Cetinje u ranijem periodu dobilo kroz saradnju sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Kašćelan je posebno istakao projekat restauracije mlina Ivana Crnojevića, koji je finansiran posredstvom Fonda američkog ambasadora za zaštitu i očuvanje kulturne baštine (Ambasadors Fund for Cultural Preservation), a za koji očekuje da će ubrzo biti otvoren.

Ambasadorka Rajnke je kazala je da bi joj bilo zadovoljstvo da upravo mlin Ivana Crnojevića bude prvi projekat koji će zvanično otvoriti u Crnoj Gori, dodajući da je spremna da pruži puni doprinos snaženju ekonomske, kulturne kao i saradnje u oblasti obrazovanja.

Ona je naglasila da Cetinje ima izuzetnu turističku vrijednost i prirodne ljepote koje treba dodatno valorizovati, čime bi se otvorio prostor za nova ulaganja, a samim tim i bolji standard građana.

S tim u vezi, sagovornici se se saglasili da je važno unaprjeđivati ambijent za preduzetništvo i investicije, razvijati saobraćajnu infrastrukturu i osnaživati turističke potencijale Prijestonice Cetinje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gruban Malić
Gost
Gruban Malić

Obilazi Rajnke protektorat i posjećuje svoje kolonijalne pristave!

Radoman
Gost
Radoman

Jedna od gadnijih stvari koja će obilježit političku sliku u Crnoj Gori poslednjih 10 godina je zavaljivanje u stolicu i takmičenje ko će dalje da izbači noge jednu preko druge. Viđeli od šefa, pa i oni da se potkuju valjda.

Send this to a friend