Ekonomija Jerlušić poručio

Raskid ugovora ako zakupac plaže ne poštuje pravila

Foto: CdM

Odlukom javnog preduzeća Morsko dobro plažni mobilijar-dvije ležaljke i suncobran ne naplaćuje se nakon 17 sati. Međutim, na nekim plažama, kao što je CdM pisao ranije, kupači su primijetili da to pravilo ne poštuju svi zakupci. U Morskom dobru tvrde da njihove službe svakodnevno obilaze teren.

“Ukoliko budemo imali i dalje zakupce, te pojedince koji će insistirati na kršenju ugovora, stvar je više nego jasna, ići ćemo na raskid ugovora”, poručio je u iziavi za TV Prva direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić.

Zakupci plaže dužni su da na ulazu postave table sa informacijama o radnom vremenu, sa naznakom do kada se mobilijar naplaćuje.

Moraju imati istaknute i detalje o spasilačkoj službi i broju ležaljki i suncobrana. Pravilnik ih obavezuje i da polovina plaže bude bez mobilijara. Kazne stižu i ukoliko kupalište nema sigurnosnu zastavicu i ako spasilac nije na radnom mjestu.

“Podaci govore da se to poštuje u 95 odsto slučajeva”, tvrdi Jelušić.

Od ove sezone na snazi je još jedna novina – zakupci koji potpišu ugovor na pet godina, dužni su da uklone reklamne suncobrane.

“Od ove godine nećemo davati reference onima koji budu imali te reklamne suncobrane koje kada pogledate crnogorsku obalu iz ptičije perspektive vidite jedan konflikt boja, šarenila i standarda koji više nije prihvatljiv i mora da se mijenja”, naveo je Jelušić.

Tipske plaže, poput porodičnih, romantičnih, izletničkih, pet friendly, koje su prvi put otvorene na našem primorju još nisu zaživjele, pa će u Morskom dobru raditi na njihovoj promociji. Jelušić se nada i da će privremene objekte u Budvi, od sljedeće godine zamijeniti oni koji zadovoljavaju ekološke standarde.

“To je potez od pet km koji treba da doživi svoju transformaciju u smislu da se dobije jedan atraktivan turistički prostor sa onim sadržajima koji će biti i po nivou kategorije i po sadržajima potpuno drugačiji nego ono što imamo danas”, kazao je Jelušić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jela
Gost
Jela

Prođe ljeto, šta bi sa tim ležaljkama?

Boka kotorska
Gost
Boka kotorska

Jelušiću,ne mlati. Juce prodjoh barkom zalivom,95% plaza ne postuje 50% bez lezaljki. Nego lijepo,znas ,skinuo si kajmak i sad nema cackanja mečke

Pedro
Gost
Pedro

Do 5 popodne naplacuju za sunce a posle pet za mjesecinu.

Maxim
Gost
Maxim

Mediji imaju moć da natjeraju službe zadužene za ovu oblast da počnu raditi svoj posao.Zato izadjite na teren,slikajte,pišite,upozoravajte ,valjda se neko sjeti da su placeni da uspostavljaju red a ne da dozvoljavaju haos! Ako hocemo da idemo neprijed pomognite.poz

Gile
Gost
Gile

A zakupcibsve dps zasluzni borci

crnomace
Gost
crnomace

plaža hotela palma u tivtu-momentalni raskid ugovora

Maxim
Gost
Maxim

Zamolio bih redakciju da prošetaju 1 dan od trajekta,preko Prčanja do Dobrote i Ljute i uvjere se u taj bezobrazluk . Nek slikaju ponte potpuno prekrivene lezajkama,nek pokusaju da se okupaju i uvjere se u sve ovo što pisem. Komunalni inspektori sve to vide i sve je to OK.

Maxim
Gost
Maxim

Ne vidim nista sporno da zakupci zauzmu 50% plaže ( kako je po zakonu) i ko hoce nek iznajmi ležajke.sve ok. Ovdje se priča o zakupcima koji itekako debelo placaju Morskom dobru. Nego je problem najveci zauzimanje javnih površina ( plaže,ponte,parking) koje neodgovorni pojedinci zauzmu bez ikakve zakupnine.I na sve to komunalna policija zatvara oči. Ovo je najveci problem o… Više »

Mila K
Gost
Mila K

Primorje je poluprazno a drobi se oko sukoba Morskog dobra i inspekcije. Strašno

Prešo
Gost
Prešo

Pa U Igalu na plaži ispod Hotela Vojvodina zakupac je izmrdju dvije plaže stavio bodljikavu žicu.
Da dobro ste pročitali bodljikavu žicu i raširio je 100% ležaljke,čak i na dio plaže za koji nema zakup.
Zato je Igalo PRAZNO.

Turizam na samr
Gost
Turizam na samr

Na drugoj u 19 h kazu kupacima da se plaza zatvara!!! Kad im je najljepse moraju poci. Pretuzno sta radimo ovim gostima koji jos imaju entuzijazma da nam dodju

Jeta
Gost
Jeta

Ko ti može zabraniti dawse kupaš svu noć do ujutru? More je svačije, kakvo zatvaranje plaže?

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Ništa ako ne pušti struju kroz nju!

Bot sendvicar🥪
Gost
Bot sendvicar🥪

Ja ne znam sto je ovo kome bitno kad svakako nema nikoga. Prvi put u zivotu sa porodicom uzivam na plazi na moju srecu ali i zalost jer znamo koliko sezona znaci za puklu drzavu u kojoj nema drugog privredjivanja…

Maxim
Gost
Maxim

Itekako je bitno.tačno je da su ovih dana plaže dosta prazne ,ali ipak je tome dosta doprinijelo nepostovanje zakona i nečinjenje komunalne policije koja ne rješava probleme o kojima se na portalu pise. Niko nije lud da plati a za svoj novac bude ponižavan i maltretiran! Ne kažem da je sve skroz loše samo ukazujem na greške koje bismo morali… Više »

Putnik
Gost
Putnik

Plaza Zapa u Baru izmedju Crvene plaze i Raca nema na ulazu nikakvu tablu o radnom vremenu, plažu su totalno devastirali, …

Zejo
Gost
Zejo

Kako sa kojim raskid, sa kojim se moze i smije

MalaAnja
Gost
MalaAnja

Ada čuš , npr Perazića Do i Galija su nedodirljivi.

dzonatan
Gost
dzonatan

Ja podržavam red, al koji je smisao toga svega i limitera zvuka, ako u Herceg Novom prolaze barke koje reklamiraju svakojake seljačke sadržaje veoma glasno, veoma repetativno u svakom slučaju iritantno. Zar nije cilj da se gostu ponudi odmor a ne ispiranje mozga.

d.b.
Gost
d.b.

Eto tako

Realno
Gost
Realno

Sta bi sa izrafom tih folija sa vremenkm. Cuvenih.

I reklamnih sucobrana ima na svakom koraku tako da se vidi koliko ste na terenu

Mark
Gost
Mark

Dok vi Jelusicu pocnete sprovoditi zakon,zavrsi se ljeto.Sramota.Sve vam je tako aljkavo .

Montevizija
Gost
Montevizija

Najbolje bi bilo da zakupci plate drzavi – morskom dobru – zakup, da kupe lezaljke, daju platu radniku da cisti plazu i razmjesta lezaljke i suncobrane, ali da ne naplacuje koristenje istih…
Ovo samo kod nas ima… takvih “pametnih” ideja drzavnih institucija…. pfffff

Vanila
Gost
Vanila

Ne lupaj Montevizija molim te! Prije par dana na plazi Waikiki u TV dvije djevojke ustaju sa lezeljki i mi smo ih uzele -naplacuju nam 25 € a naplatili su i njima…Kada smo krenule oko 5 i nesto -dolaze dvije gospodje i njima opet naplacuju iste 25€ (iako je proslo famoznih 17h!) Ne bih se ja mnogo brinula za zakupce… Više »

Maxim
Gost
Maxim

Kada je gazda Arsic možete očekivati i na ponoc da naplate,nije kriv zakupac nego Vi što znate ko je i što je a idete kod njih .imate na 10m gradsko kupalište ali gospda hocete da ste IN pa nek Vas deru..imate Big Ben ,imate gradsko kupalište i izbjegnite takve zakupce.jednostavno rješenje

Sefket
Gost
Sefket

Neka naplacuju 100 eura.Turistima je skupo nocenje 10 eura a za lezaljke se ima.Za selfi se stedi.Gde ce vam dusa bre.

Tomaš
Gost
Tomaš

Pa ti druškane radi nešto, peri suđe kod Radulovića, nemoj pokušavati da se obogatiš preko noći plačkom turista. Ćale ti je radio za platu u fabrici, a bi bi da postaneš milioner. E pa ne može druškane, shvati da si minoran i sitan. Plati porez, ukloni polovinu ležaljki, plati sve nadnice radnicima, i tebi da ostane jedna normalna plata od… Više »

Maxim
Gost
Maxim

Tacno je da su zakuci ovim ošteceni. Stim što od svih zakupaca plaža ima možda 10% normalnih privrednika ,ostalo su manji ili veci kriminalci kojima u normalnom društvu nije mjesto da gazduju ni slučajno.ali tako je kako je.

Send this to a friend