Ekonomija

Raspisan tender za izgradnju druge faze vodovoda na Kakarickoj gori

Preduzeće Vodovod i kanalzacija Podgorica raspisalo je javni poziv za izgradnju vodovoda za II fazu Kakaricke gore, koji predstavlja kontinuirane aktivnosti Glavnog grada i ovog preduzeća na ovom području.

Podsjećanja radi, u toku 2019. godine realizovano je preko 250.000 eura za objekte pumpne stanice, potisnog cjevovoda i centralnog rezervoara.

Tokom ove godine planirano je rješavanje vodosnabdijevanja za 500 domaćinstava u II visinskoj zoni, kao i izrada projektne dokumentacije za 120 domaćinstava u III visinskoj zoni.

“Procijenjena vrijednost radova, koji obuhvataju izgradnju oko 6.000 metara primarne i sekundarne mreže, kao i izgradnju većeg broja šahti za smještaj vodomjernih instrumenata, iznosi 230.000 eura. Predviđeno je da radovi budu završeni u roku od 90 dana od potpisivanja ugovora”, saopštili su iz Glavnog grada.

Kako su istakli, na ovaj način za oko 620 domaćinstava u I i II zoni biće riješeno pitanje organizovanog vodosnabdijevanja, dok će preostalih 120 domaćinstava sa ovog područja biti priključeno na sistem organizovanog vodosnabdijevanja u narednom periodu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Uždani Modaar
Gost
Uždani Modaar

Ne treba im dati ni kapi, pa nek idu s burilom na ribnicu! Zauzeli državnu zemlju, a oće da legalizuju imovinu! A šatro su kao platili zemlju nekome – lopovima kao što su i oni! A prave se da su prepametni! A seljani par ekselans!

Stari Aerodrom
Gost
Stari Aerodrom

Sto ti pised ovo covjece. Jeli moguce da ljubomora dolazi kod nekih ljudi do ovih granica. Tebe samo bog pomoci moze

Send this to a friend