Ekonomija

Rast domaćih i turista iz regiona u Kolašinu

Kolašin

U hotelima i privatnom smještaju u Kolašinu trenutno boravi više od 400 turista, saopštili su predstavnici kolašinske Turističke organizacije (TO) i dodali da je broj domaćih i gostiju iz regiona povećan u odnosu na prošlu godinu.

Direktorica TO Kolašin, Marija Brajović, rekla je agenciji Mina-business da se broj domaćih gostiju vikendom značajno poveća, kao i da je razlog tome, između ostalog, učešće na seminarima koji se u ovom periodu često održavaju u tom gradu.

Prema njenim riječima, u Kolašinu ovih dana borave gosti iz Luksemburga, Francuske, Češke i Izraela, a prema najavama hotelijera može se očekivati dobra popunjenost.

Brajović je navela da u smještajnim kapacitetima u domaćinstvima turisti uglavnom borave individualno, dok su u hotelima većinom organizovane grupe iz inostranstva.

“Vjerujem da je predstavljanje ljetnje turističke ponude Kolašina na sajmovima od početka godine, poslije dugogodišnje pauze, ogroman korak naprijed i da su već sada prilivom većeg broja gostiju iz regiona rezultati primjetni”, saopštila je Brajović.

Ona je dodala da će jul i avgust, pored aktivnosti na planinama, rijekama, Nacionalnom parku Biogradska gora, selima i kanjonima, obilježiti i bogat kulturno zabavni program.

“Građani i turisti moći će da uživaju u festivalskom programu alternativnog teatra Korifej, koji će se održati od 22. jula do 18. avgusta, kao i u North festu koji će početi 27. jula”, kazala je Brajović.

Ona je najavila da će na North festu nastupiti regionalni mladi bendovi, Bolero iz Bosne i Hercegovine, Najda i Smak tribute iz Srbije, kolašinski Rudolf, Akademia iz Bara, makedonski Ki, Sila nečista iz Hrvatske, kao i nekadašnji sastav grupe Tap 011.

“Ljetnji tango kamp počeće 25. jula i trajati do 11. avgusta, dok će manifestacija Udahni Kolašin činiti sastavni dio ljetnje turističke ponude”, kazala je Brajović.

Ona je podsjetila i da je TO Kolašin prethodnih godina bila u finansijskoj krizi, ali da sada posluje sa dobitkom, tako da će saradnja sa turističkim poslenicima biti na većem nivou.

“Pokazalo se da TO Kolašin može bolje i ti rezutati su već vidljivi, a to je ujedno i prilika da se snažnije podrže postojeće manifestacije i realiziju nove”, zaključila je Brajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
123
Gost
123

porasli, mašala, stasali da krenu u prvi razred osnovne škole.

A neka čoče
Gost
A neka čoče

Naslov “Rast domaćih turista” 🙂 Koliko su porasli?

Send this to a friend