Ekonomija

Raste broj posjetilaca Paviljona Crne Gore na Expo 2020

Expo 2020

Iako je prošlo manje od mjesec dana od početka Expo 2020, Paviljon Crne Gore zavrijedio je pažnju velikog broja posjetilaca. Sve češće su vidljive gužve i broj posjeta je u porastu, pa se tako samo u toku jednog dana i preko pet hiljada ljudi zanima za Paviljon Crne Gore.

Uprkos pandemiji, uz jasno definisane zdravstvene protokole, Svjetska izložba se odvija prema planu organizatora, a brojni događaji okupljaju sve veći broj ljudi. Isto tako, Paviljon Crne Gore predmet je interesovanja velikog broja posjetilaca što govori o tome da smo sa svojim potencijalima konkuretni i među 192 zemlje svijeta.

Expo 2020

“Expo 2020 Dubai je, zahvaljujući jasnim mjerama zaštite protiv širenja virusa, uspio da organizuje Svjetsku izložbu koja je u najvećoj mogućoj mjeri bezbjedna, i za učesnike i za posjetioce. Očekuje se da će u narednih nekoliko dana broj posjetilaca Expo-a preći milion. Ako uzmemo u obzir da je ovo prvi veliki globalni događaj nakon pandemije koji je otvoren za široku publiku, Expo 2020 Dubai je zaista fantastična prilika da se i fizički sretnemo sa predstavnicima iz 192 države svijeta. Izuzetno smo ponosni što je Crna Gora u tako konkurentom okruženju zadobila pažnju mnogih. Cijeli tim koji radi u Paviljonu Crne Gore ostaje posvećen cilju da svaki posjetilac nosi pozitivne utiske koji će trajati i nakon Expo-a” izjavila je direktorica Paviljona Crne Gore, Milena Pejović.

Prirodne ljepote i turistički potencijali, geografski položaj i dostupnost destinacije je ono što najviše zanima posjetioce, a posebno ih, tokom boravka u Paviljonu, inspiriše „šuma svijetla“, instalacija koji dočarava crnogorske šume koje zauzimaju 70 odsto teritorije naše zemlje.

Isto tako, interaktivni sadržaji koji prikazuju prirodne ljepote, ali i investicioni ambijent predmet su interesovanja mnogih, a cjelokupan Paviljon zanimljv je za posjetioce svih starosnih dobi.

Expo 2020

Učešće Crne Gore na Expo 2020 Dubai predstavlja izuzetnu priliku da u društvu cijelog svijeta učestvujemo u kreiranju održive budućnosti.

Podsjećamo, tokom oktobra, generalni komesar Paviljona Crne Gore princ Nikola Petrović Njegoš boravio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tom prilikom obišao brojne paviljone, ali i održao niz značajnih sastanaka koji su osnažili postojeće i otvorili nove veze sa državama učesnicama Expo-a.

Expo 2020 Dubai će trajati do 31. marta 2022. godine i uzimajući u obzir dosadašnji tok same Izložbe imaćemo priliku da privučemo pažnju velikog broja ljudi, koji su potencijalni turisti i investitori, ali i da se bolje pozicioniramo na tržištu Bliskog istoka i šire s obzirom na strukturu stanovništva UAE.

Send this to a friend