Ekonomija

Rastu cijene stanova u novogradnji: Kvadrat u Podgorici 1196 eura, na primorju 1383

Ilustracija

Cijene stranova u novogradnji su u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine veće skoro 30 odsto u odnosu na isti kvartal 2020. godine. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2021. godine iznosila je 1219 eura i veća je za 29,7 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je za 21,1 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal 2020. godine, preliminarni su podaci Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1196 eura, u primorskom regionu 1383 eura, u središnjem regionu 708 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 eura.

“Direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2021. godine ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na prethodno posmatrane periode”, ističu u MONSTAT-u.

Statističari pojašnjavaju da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojašnjavaju u MONSTAT-u.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu 2021. godine iznosila je 1224 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hhhh
Gost
Hhhh

Rastu cijene jer je su cijene gvozdja otisle u nebe I naravno da je kvadrat skuplhi

kile
Gost
kile

Dobro napokon izracunaste stvarni prosjek. Do prije par mjeseci ste objavljivali da je prosjek u PG oko 980€.

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Cijene nekretnina su znacajno pale. Ko prati, zna. A tek ce da padaju. Za pola godine kad se zavrse sve onolike zgrade u izgradnji vidjecete. Samo strpljivo.

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Hahaha, samo bijeda po inostranstvu zivi u stanovima. A kod nas kvsrtove zabetonirsne i stanove-golubarnike prodaju ko elitna naselja.

Oli
Gost
Oli

Samo kod nas ima da je u vrijeme korone i kad su primanja smanjena i ljudi ostali bez posla, kvadrat stana skocio. Pa kad prodje korona, onda ce tek da skoci jer ce ovi sto grade da kazu da su za vrijeme korone poslovali lose i da moraju povecati cijene… Tako da je ovo sad nista kako ce biti

Petar
Gost
Petar

Ne mlatite da vas zamolim. Starogradnja je jeftinija nego 2020 a novogradnja je samo u uzgradnji ako kupis stan skuplji kvadrat. Psss

Građevinar 😉
Gost
Građevinar 😉

Ovo se moralo desiti jer su skoro svi materijali poskupeli, neki čak i preko 100%. Jedino je cijena izvođenja radova ostala ista.

ElPatron
Gost
ElPatron

Kako to pa nije moguce da skoro su placali ovi po 50 eura kvadrat 🤣

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pogotovo oni stanivi sto su im pred prozore i balkone nikle nove zgrade umijesto zelenila koje je bilo
Bas rastu cijene 😁😁😁😁

pterodaktil
Gost
pterodaktil

Ko ima para ovo da plati?

marko
Gost
marko

Sve kontra i naopskk od dessvanja u svijetu…1m2 na turdkom primorju 700 do 800e ..namjesteno i de lux.

Dghg
Gost
Dghg

Mozda na urugvajsko primorje

Ccc
Gost
Ccc

Kako da ne…

Send this to a friend