Ekonomija

Razgovarali sa Adžićem o rješavanju problema realizacije projekta stambene zgrade zaposlenih u bezbjednosnim institucijama u Herceg Novom

Foto: Sa sastanka

Savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić upoznat je sa problemom na koji je naišao Sindikat bezbjednosnih institucija prilikom realizacije projekta stambene zgrade za zaposlene u bezbjednosnih institucija u Herceg Novom, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Sastanku sa Adžićem prisustvovali su, predsjednik sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen Šuškavčević, gradski menadžer Opštine Herceg Novi Dušan Vukić, sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju Vladislav Velaš , kao i predstavnik vlasnika zemljišta Minja Ivanović Bulatović.

“Oni su istakli da problem realizacije izgradnje zgrade predstavlja trošak komunalnog opremanja koji je za njih i njihove zaposlene prevelik i da nijesu u mogućnosti riješiti ga bez pomoći Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore. Dodali su da su do sada imali veliko razumijevanje i podršku svih državnih institucija kao i Opštine Herceg Novi”, navedeno je u saopštenju.

Adžić je istakao da postoji spremnost kabineta potpredsjednika Vlade, kako se navodi, “da pomogne u rješavanju problema nastalog prilikom realizacije ovo projekta i da je kabinet spreman razmotriti sva moguća rješenja koja su u zakonskom okviru”.

„Crna Gora je u posljednjih godinu dana pokazala veći senzibilitet prema socijalnoj pravdi svih građana, pa i zaposlenih u bezbjednosnom sektoru. Dodatno nas ohrabruje u realizaciji ovog projekta i to što postoji volja i spremnost Opštine Herceg Novi da da maksimalan doprinos u rješavanju ovog problema“, naglasio je Adžić.

Adžić je zaključio da je bezbjednosni sektor prva linija odbrane države, te da oni zaslužuju “posebnu pažnju u rješavanju stambenih problema zaposlenih, ističući nadu da će u budućnosti biti sve više sličnih projekata u svim gradovima Crne Gore”.

“Adžić i Šuškavčević razgovarali su i o mogućnostima realizacije sličnih projekata i u drugih gradovima Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend