Ekonomija

Razmatra se mogućnost uvođenja aviolinije Podgorica-Peruđa

Na zajedničkom sastanku predstavnika Aerodroma Crne Gore, Montenegro Airlinesa, Nacionalne turističke organizacije CG i direktora Aerodroma Umbria, razmatrana je mogućnost uvođenja aviolinije Podgorica-Peruđa. S obzirom da je regija Umbria jedna od najrazvijenijih u Italiji, otvaranje te linije bi dovelo do bolje privredne saradnje Crne Gore i Italije.

“Kada sam prije dva mjeseca preuzeo rukovodjenje Aerodroma Umbria, organizovao sam sastanak sa turoperatorima koji su mi naznačili da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru. Vaša zemlja je za Italijane atraktivna turistička destinacija ali je zanimljiva i kada je u pitanju vjerski turizam. Moja je želja da avioni Montenegro Airlinesa slijeću na Aerodrom u Perudji i mi smo spremni da pomognemo u promociji linije Podgorica-Perudja”, rekao je direktor Aerodroma Umbria,Umberto Salimero.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić kazao je da je jedan od ciljeva njihove poslovne politike da dodatno povežu Crnu Goru i Italiju.

“Vjerujem da sa Montenegro Airlinesom možemo u tome da uspijemo jer je to zajednički interes dvije zemlje. Mi smo spremni da budemo partneri u ovom poslu i važno je da svi budemo operativni. Poslovna saradnja sa Italijom ima veliki potencijal i to treba iskoristiti”, poručio je Orlandić.

Iz NTO CG su poručili da je regija Umbrije izuzetno interesantna i da je to šansa i za turizam i za cjelokupnu privrednu saradnju, kao i se značajna sredstva već ulažu u promociju Crne Gore na italijanskom tržištu.

Direktor za komercijalne poslove Montenegor Airlinesa, Dragan Popović izjavio je da ove godine očekuju da prevezu 650 hiljada putnika.

“Naši avioni već dugi niz godina slijeću u Rim a u okviru čarter programa i u Bari. Svakako smo zainteresovani za otvaranje novih ruta i nadam se da ćemo uspijeti da realizujemo ovu liniju“, zaključio je Popović.

Sagovornici su se dogovorili da pristupe analizi moguće saradnje i da vrlo brzo ponovo razgovaraju i razmotre opcije da već ovog ljeta linija Podgorica-Peruđa bude otvorena.

Aerodrom Umbria je jedan od 45 aerodroma u Italiji i u većinskom je vlasništu Republike Italije.

Že.B.

Send this to a friend