Ekonomija

Regionalni vodovod danas isporučuje 21 odsto više vode nego lani

Opštinama na crnogorskom primorju danas se isporučuju veće količine vode za 21 odsto u odnosu na isti dan 2017. godine, odnosno 32 odsto u odnosu na 2016. godinu, saopštili su danas iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Izvorište Bolje sestre

Ti podaci, ističu, još više dobijaju na značaju ako se zna da Vodovod i kanalizacija Ulcinj i Vodovod i kanalizacija Herceg Novi još ne preuzimaju vodu iz Regionalnog vodovoda, što, kako kažu u tom preduzeću, još više naglašava činjenicu da isporučuju veću količinu nego prethodnih godina.

“Sa ViK Herceg Novi i ViK Ulcinj smo usaglasili skoro sva pitanja i očekujemo njihovo potpisivanje do kraja juna”, dodaju u Regionalnom vodovodu.

Turistička sezona je, ocjenjuju, otpočela bolje i od prošlogodišnje, ako se uzmu u obzir podaci o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema lokalnim vodovodnim preduzećima.

Kako dodaju, rekordi u isporuci vode, koje njihovo preduzeće kontinuirano bilježi posljednjih godina, najbolje govore u prilog tvrdnji da je regionalni vodovodni sistem najznačajniji infrastrukturni projekat koji je Vlada Crne Gore realizovala nakon obnove nezavisnosti, koji je donio ogroman napredak u razvoju crnogorskog primorja i Crne Gore.

“Upravo zahvaljujući regionalnom vodovodnom sistemu, najznačajnija privredna grana u Crnoj Gori – turizam, nesmetano se odvija, a benefiti koje u tom smislu ostvaruju i stanovnici crnogorskog primorja i turisti koji ovaj predio posjećuju, zaista su nemjerljivi”, zaključuju u Regionalnom vodovodu.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PLJAČKA!
Gost
PLJAČKA!

Pljačka! Uzimaju 2% od investicione vrijednosti projekta, iako je po zakonu 1%. Sami vrše procjenu, koja je 2 puta veća od stvarne. Posluju profitabilno, prodaju vodu kao da je nafta, i nema nikakve potrebe za ovim otimanjem. Kada se gradio RV, imalo je nekog smisla, a sada, kada je odavno završen, nema nikakvog.

Send this to a friend