Ekonomija

Regionalni vodovod neće bankrotirati iako je pod blokadom

Regionalni vodovod neće bankrotirati iako je od juče pod blokadom zbog odluke Apelacionog suda da isplati 12 miliona eura kompaniji Strabag, kazao je  direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

On je podsjetio da je nakon raskida ugovora vodovod preuzeo radove u hidrološki najnepovoljnijem periodu godine i već 28. jula 2010. godine su potekle prve količine vode ka Budvi, Kotoru i Tivtu.

“Tim je spašena turistička sezona 2010. godine. Od tada pa do danas je, kroz uredno vodosnabdijevanje, značajno unaprijeđen kvalitet života svih stanovnika Crnogorskog primorja, a o uticaju na turističku privredu dovoljno govore podaci o rastu prihoda od turizma i stranih direktnih investicija, kojih sigurno ne bi bilo da na primorju i dalje ima nestašica vode za piće”, istakao je Jevrić.

Upravni odbor vodovoda će u narednom periodu će donijeti odluku o optimalnom rješenju, kako bi se osim ovog izazova dodatno omogućio nastavak započetih razvojnih projekata.

“To se u prvom redu odnosi na povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, zatim na početak izgradnje 11 km cjevovoda kao druge faze sistema na dionici Budva-Tivat, te izgradnju lokalnih vodovodnih mreža u opštini Bar. Realizacija razvojnih projekata će obezbijediti dodatne prihode preduzeću i omogućiti brže i sigurnije izvršenje svih obaveza Regionalnog vodovoda u vezi rješenja ovog poslovnog spora. Sa druge strane, Upravni odbor i menadžment Regionalnog vodovoda očekuju da će kompanija Strabag, kao značajan činilac u privredi Crne Gore, imati poslovnog senzibiliteta i da će u ovom trenutku pokazati svoj profesionalni odnos, društvenu i sveukupnu odgovornost”, zaključio je Jevrić.

10 Komentara na "Regionalni vodovod neće bankrotirati iako je pod blokadom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend