Ekonomija

Regionalni vodovod neće bankrotirati iako je pod blokadom

Regionalni vodovod neće bankrotirati iako je od juče pod blokadom zbog odluke Apelacionog suda da isplati 12 miliona eura kompaniji Strabag, kazao je  direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

On je podsjetio da je nakon raskida ugovora vodovod preuzeo radove u hidrološki najnepovoljnijem periodu godine i već 28. jula 2010. godine su potekle prve količine vode ka Budvi, Kotoru i Tivtu.

“Tim je spašena turistička sezona 2010. godine. Od tada pa do danas je, kroz uredno vodosnabdijevanje, značajno unaprijeđen kvalitet života svih stanovnika Crnogorskog primorja, a o uticaju na turističku privredu dovoljno govore podaci o rastu prihoda od turizma i stranih direktnih investicija, kojih sigurno ne bi bilo da na primorju i dalje ima nestašica vode za piće”, istakao je Jevrić.

Upravni odbor vodovoda će u narednom periodu će donijeti odluku o optimalnom rješenju, kako bi se osim ovog izazova dodatno omogućio nastavak započetih razvojnih projekata.

“To se u prvom redu odnosi na povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, zatim na početak izgradnje 11 km cjevovoda kao druge faze sistema na dionici Budva-Tivat, te izgradnju lokalnih vodovodnih mreža u opštini Bar. Realizacija razvojnih projekata će obezbijediti dodatne prihode preduzeću i omogućiti brže i sigurnije izvršenje svih obaveza Regionalnog vodovoda u vezi rješenja ovog poslovnog spora. Sa druge strane, Upravni odbor i menadžment Regionalnog vodovoda očekuju da će kompanija Strabag, kao značajan činilac u privredi Crne Gore, imati poslovnog senzibiliteta i da će u ovom trenutku pokazati svoj profesionalni odnos, društvenu i sveukupnu odgovornost”, zaključio je Jevrić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Coa the vlasnik
Gost
Coa the vlasnik

Ma super je vodovod nego će oni da bankrotiraju pa će da prodaju čitav paket nekim “francuzima” crnohorskog porijekla. Vlasnik ce imati kratki nadimak od 3 slova prvo je A..! Hahahahah

Mond
Gost
Mond

Ovaj Jevric strasno liči na jednog poznatog pjevaca…

Sanja G.
Gost
Sanja G.

Nece ako Drzava plati kikseve bivse uprave.
Skrljali kredit svjetske banke od 100.miliona i sada im je neko kriv.
Dje su ovi ekdperti id Drzavnih revizora.

Marko
Gost
Marko

Ovaj Jevric ce ovim projektom bas da promijeni Crnu Goru, bankrotiracemooooo!!!!

Kika
Gost
Kika

O S T A V K A J E V R I C U !

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ovakve nebulozne kometare uvažena redakcijo ne puštajte.Jevrić kriv ni luk jeo ni luk mirisao.Sveznalice, Gorane samo napred.

keks
Gost
keks

Ti si se trebao potpisati kao Jevrić,ovako kompromituješ grad.

Crni
Gost
Crni

Hahaaaahaa..ovaj diremtor dobri nagrsdu skoro kao top menadzer a sad mućak, ode firma…ipak je ovo CG

Marko
Gost
Marko

Da je srece ovaj Jevric bi odmah podnio ostavku kao i cijeli upravni odbor. I sad Drzava treba da pokriva njihove greske…

Toni
Gost
Toni

Jevrić? A da crkneš od smijeha…

Send this to a friend