Ekonomija Reagovali na Izvještaj

Regionalni Vodovod: Skandalozno je što nas DRI optužuje da smo oštetili preduzeće

Regionalni vodovod

Upravni odbor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje reagovali su na izvještaj Državne revizorske institucije, navodeći da je skandalozno što su optužili menadžment Regionalnog vodovoda i članova UO da su oštetili preduzeće navodnim ispuštanjem pregovora sa Štrabag AG.

Oni su odbacili kao neosnovane tvrdnjekolegijuma DRI, da je Regionalni vodovod uticao na pogrešne odluke Vlade kao osnivača, o transformaciji preduzeća, a po pitanju učešća Investiciono-razvojnog fonda, u vlasničkoj strukturi Regionalnog vodovoda.

“Nadležni kolegijum DRI nije izdao ni jednu preporuku koja ukazuje na nenamjensko trošenje sredstava, zloupotrebu službenog položaja ili bilo koji drugi oblik nesavjesnog postupanja u radu koji za rezultat ima materijalnu štetu nanijetu Preduzeću, tj. državnoj imovini. Radi pravilnog informisanja javnosti, jedini pregovori između Regionalnog vodovoda i Štrabag AG su vođeni 2014. godine, koji su nakon dva dana jednostrano prekinuti od strane Štrabag AG, koji je nakon toga pokrenuo sudski postupak pred crnogorskim sudovima o priznanju odluke, neugovorene, a samim tim i nenadležne arbitraže iz Pariza”, ističu iz Vodovoda.

Nadalje navode da je netačno da su pregovori vođeni 2017. godine.

“Naime, u januaru 2017. godine, Štrabag AG je preko Ministarstva finansija inicirao pregovore, ali isključivo o dinamici plaćanja kompletnog iznosa od 12 miliona eura. U cilju dokazivanja stavova Regionalnog vodovoda, zainteresovanoj javnosti na sajtu Preduzeća je prezentovana navedena korespondencija između Ministarstva finansija, Štrabag AG i Regionalnog vodovoda”, ističu u Vodovodu.

Podsjećamo javnost da je u januaru 2017. godine, sudski postupak pred Privrednim sudom Crne Gore još bio u toku i postavlja se pitanje: Ko bi platio višemilionski iznos bez dokumentacione osnove, za radove koji nijesu izvedeni, dok je sudski postupak još uvijek u toku?

Kako su istakli, svi zaposleni i menadžment Regionalnog vodovoda sa preko stotinu partnera su izuzetno profesionalni i kroz period blokade računa koji je trajao 268 dana, očuvali su funkcionalnost regionalnog vodovodnog sistema i time omogućili uspješan završetak dvije turističke sezone, kao oslonca cjelokupnog ekonomskog sistema Crne Gore.

“Takođe, obavještavamo javnost da očekujemo novu odluku Ustavnog suda u vezi spora sa Štrabag AG, čime potvrđujemo našu dosljednost da nadležne državne institucije utvrde istinu u vezi ovog privrednog spora koji traje od 2009. godine”, piše u saopštenju Vodovoda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lekic
Gost
Lekic

Treba svaki Vodovod u Cg da se dobro provizita od strane nadleznih organa kako posluju. Korupcija, nepotizam, nenamjensko trosenje sredstava, previse gubitaka, sumnjive fakture, sumnjiva nabavka materijala… A revizori angazovani preko tendera pisu u izvjetaje da sve cvjeta jer im je u interesu da budu revizori i naredne godine. A kakva je realnost moze vidjeti i svaki laik. Brzo ce… Više »

Realno
Gost
Realno

RV je jedan od najvećih pljačkaša primorskih opština. Nije bilo tako zamišljeno nego obrnuto.

Božo crta
Gost
Božo crta

I te kako ste oštetili državu..Za to morate odgovarati a posebno Goran Jevrić..
Ne gine ti Spuž Jevriću..
Toliko neznanja u tebi a misliš da si popio svu pamet ovoga svijeta..Sramno što ste uradili DRŽAVI,VLADI i IRF-u…ZA SVAKU OSUDU I STIĆI ĆE TE KAZNA Jevriću.
Sve što je našla DRI je tačno..
Što čeka tužilaštvo.

Ne znam
Gost
Ne znam

Ocete li taj put do vodiizvorista upristojit vise ,ne???!

Vukka
Gost
Vukka

Ne zna se ko je crnji, vi ili senator Jelić… Vjerovatno mu niste zaposlili nekoga

Vukasin
Gost
Vukasin

Oštetili ste i to debelo no nikog ne interesira.

Send this to a friend