Ekonomija

Regionalnom saradnjom i zajedničkim proizvodima do turista sa dalekih tržišta

Regionalna saradnja, kreiranje zajedničkih proizvoda i zajednička promocija – ključni su preduslovi da bi se privukli turisti sa dalekih tržišta, zaključeno je na ministarskoj konferenciji “Turizam 365 – od mita do realnosti“ koja se održava u Zagrebu i kojoj prisustvuje i crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Radulović se, kako je saopšteno iz Ministartsva, u svom izlaganju osvrnuo na investicioni ambijent u Crnoj Gori, na dosadašnja dobra ali i loša iskustva, kao i na planove za  predstojeći period, s obzirom na preovladavajuću konstataciju učesnika Foruma da je Crna Gora lider u regionu kada je riječ o privlačenju investicija u turizam i hotelijerstvo.

On je, takođe, ukazao i na veoma pozitivne rezultate tekuće turističke sezone te najave za postsezonu koje predstavljaju rezultat bolje dostupnosti destinacije, unapređenja hotelske ponude, zatim diverzifikacije proizvoda kao i bolje promocije destinacije u cjelini.

Iz ovog vladinog resora, u skladu sa temom konferencije, bilo je i riječi o generatorima razvoja turizma van glavne ljetnje sezone kao i planovima u tom pravcu koji treba da vode ka razvoju cjelogodišnje destinacije.

Send this to a friend