Ekonomija

Ribari Novog, Kotora i Tivta upoznati sa agrobudžetom

Predstavnicima ribarskih udruženja, zainteresovanim ribarima i uzgajivačima sa teritorija opština Herceg Novi, Kotor, Tivat predstavljen je Agrobudžet za 2018. godinu, kojim su obezbijeđena sredstva u iznosu od 1.043.000 eura.

Sektor ribarstva kroz Agrobudžet za ovu godinu podržava se kroz dva programa-razvoj sektora morskog ribarstva i marikulture i razvoj sektora slatkovodnog ribarstva i akvakulture.

Podrška u iznosu do 50 odsto ukupne investicije oprediljena je za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za ulov demerzalnih resursa, pelagičnih resursa, za mali privredni ribolov za plovila do 10 m LOA, a isti procenat podrške dobijaju i uzgajivači koji se bavi marikulturom za poboljšanje efikasnosti i konkuretnosti.

Pored podrške profesionalnim ribarima i unapređenju sektora marikulture, posebna pažnja će se posvetiti mjerama za održivo upravljanje i očuvanje resursa ribe i drugih morskih organizama.

Podržaće se nabavka i instalacija neophodne opreme za mjesta prvog iskrcaja duž naše obale, uspostavljanje elektronskog sistema prikupljanja podataka i sljedljivosti u malom obalnom ribolovu.

Ža.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Sta bi sa onom ribarnicom nekoje obeca onomad

Send this to a friend