Ekonomija

Rok za prijavu legalizacije ostaje 15. jul

Ilustracija

Rok za prijavu za legalizaciju objekata nije produžen i ostaje 15. jul, a građani koji urade elaborat izvedenog stanja ali ne stignu da završe proceduru ovjere i upisa u katastar mogu podnijeti nepotpun zahtjev, nakon čega imaju rok od 90 dana da dostave ovjereni elaborat i dokaz da je objekat upisan u katastar, saopšteno je iz Minisarstva održivog razvoja i turizma.

<<<Građani mogu ovjeriti elaborat za legalizaciju do 1. oktobra<<<

“Kao što je javnosti poznato, preduslov za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je da je objekat evidentiran u katastru nepokretnosti. Upis objekta se vrši na osnovu elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta koji izrađuje licencirana geodetska organizacija i koji je
ovjeren u Katastru i zahtjeva za upis objekta shodno Zakonu o državnom premjeru i katastru. Elaborat koji je ovjeren u Katastru se podnosi uz zahtjev za legalizaciju nadležnom organu lokalne uprave sa izvodom iz lista nepokretnosti, odnosno dokazom da je objekat upisan u list nepokretnosti”, pojašnjeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema njihovim riječima s obzirom na činjenicu da može doći do zastoja u Katastru zbog velikog broja zahvjeva, izmjena Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predviđa da bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja predaju nepotpun zahtjev za legalizaciju i dopune ga ovjerom iz Katastra u roku od 90 dana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Ma ajte molim vas, 70 godina imamo imanje, placamo porez na kucu… vodu i struju smo mi dovodili… i sad treba da im plati po 100e za kvadrat… ? Objasnite mi jedam li u pravu ?

Grga
Gost
Grga

Samo mi objasnite .Ako mi je objekat upisan u list nepokretnosti a uslov za upis je elaborat zbog cega moramo i za prijavu da dostavljamo elaborat Jeli moguce da niste povezani u danasnje vrijeme.Konkretno ja sam prije dvije godine uradio elaborat i upisana mi je kuca u posjedovni list a sad sam morao ponovo ner su mi rekli u poresko… Više »

Siki
Gost
Siki

Da smo mislili da placamo komunalije ne bi gradili na divlje.
Pa zato sto smo ustedjeli na besplatnim placevima i komunalijama napravili smo umjesto 100 kvadrata, 400.
Ne moze nam niko nista, jaci smo od drzave

Brđanin
Gost
Brđanin

Trt, od ovoga nema ništa. Kad se Sveto vrati iz beograda narod će platiti.

Djoko
Gost
Djoko

Očito da država hoće da “iscijedi” što više para od naroda, jer su dali nenormalno kratak rok. Ja ne mogu naći geometra da mi snimi objekat. Svi kažu da su puni i da ne mogu završiti do 12. jula.

Anonimus
Gost
Anonimus

13. jul je praznik, 14. jul je praznik (i subota), a 15. jul je nedjelja, kad urbanizam ne radi.

Anonimus
Gost
Anonimus

Kako neko zamišlja da 100 geometara snimi 100.000 nelegalnih zgrada za 30 dana? Katastri su počeli sa “pravom” procedurom krajem maja. Radilo se kako treba samo u junu. Geodetske organizacije su već prestale sa primanjem zahtjeva za izradu elaborata. Ko je ugrabio – ugrabio je. Ostalima više sreće u drugom izvlačenju.

Dada
Gost
Dada

Zahtjev za legalizaciju bi trebalo produziti na godinu:što iz finansijskih razloga, odsutnosti vlasnika ,toliko ljudi ima van CG,sto na privremeni rad ,pomorci i td. Sjetimo se povraćaja polj. zemljišta rok je bio 2 godine pa i to je bio mali rok

uzas.
Gost
uzas.

odje se neko sprda sa narodom. cas ovako, cas onako.

Send this to a friend