Ekonomija

Rokšped tužio Mugošu

Miomir Mugoša

Kompanija Rokšped tužila je Privrednom sudu Glavni grad jer je, kako se navodi u tužbi, pretpjela ogromnu štetu zbog neusvajanja Detaljnog urbanističkog plana “Tuzi 3”, zbog čega proteklih 18 godina nije mogla dobiti građevinsku dozvolu za svoj poslovni centar u Tuzima, pišu Vijesti.

Procijenjena vrijednost spora je pola miliona eura, a ta firma traži od suda da vještaci precizno utvrde visinu pretrpljene štete.

U tužbi piše da se navedena šteta ogleda u stvarnoj šteti koju je Rokšed pretrpio zbog činjenice da je u avgustu 2000. u potpunosti izmirio 64.947 njemačkih maraka po osnovu akontativne naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Drugi osnov po kojem traži odštetu se odnosi na kamate za kredit uzet za izgradnju objekta. Treći osnov je na ime izgubljene dobiti zbog nemogućnosti prodaje i servisiranja vozila i pružanja usluga tehničkog pregleda u tom auto centru.

Rokšped navodi da je fer vrijednost novosagrađenog objekta 3,63 miliona eura ili 2.650 eura po kvadratu i da su pored izgradnje tog objekta uložili ukupno 61.370 eura u komunalno opremanje objekta i dijela naselja Tuzi (kolovozni zastor, izgradnja cjevovoda, javna rasvjeta), a što je trebalo da uradi Glavni grada po osnovu plaćene naknade za komunalije.

U tom periodu gradonačelnik Podgorice bio je Miomir Mugoša.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Buduci gradonik
Gost
Buduci gradonik

Napravio je zgrada…i zgrada i zgrada..ali moramo priznat da se nije zaustavila gradnja ni nakon njegovog odlaska…i dalje se velikke dizalice vide u svakom kvartu ..negdje i po vise njih ….ali je naoravio Mostova…koji su neophodni makar jos 2 Nije dozvoljavao BASTE LOKALIMA ..dok migo sad svakom odobri bastu…zbog toga mugija vlasnici lokala nisu voljeli…pa kazu ON JE IZGRADIO…pa to… Više »

Sove
Gost
Sove

Kako Roksped prodaje polovne masine gradskim preduzecima po enormnim cijenama a ovamo se foliraju kao gube pare

stanar
Gost
stanar

Do kad mislite vi iz CDM da ovakvim podmetačinama i lažnim naslovima branite lopove iz DPS-a. Niko nije tužio Mugošu nego je rokšped tužio grad podgoricu. Da bi ostalim čitaocima CDMa bilo jasno, odšteta firmi Rokšped će biti plaćena od para glavnog grada predviđenih za izgradnju ulica, šetališta, parkova, domova zdravlja itd. a sve to zahvaljujući čuvenom trouglu Đukanović-Marović-Mugoša

Isak
Gost
Isak

Ne tuze oni Mugosu, nego Glavni grad. Ako dobiju gradjani ce platiti.

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Budva je mali monte carlo samo nemaju njihovu plateznu moć. A u Baru covjek i ovce ne mogu zajedno.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Pa ste se sad toga sjetili.

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Ovaj orlandic becka i ostala ekipa milu dolaze glave.

Primjer košarke
Gost
Primjer košarke

Ne znam za Rokšped … samo ću reći ako ćemo istini pogledat u oči da je u zlatno doba Mugoše izgradjena Podgorica, da nije bilo njegove borbe bila bi Podgorica obična kasaba kao ona iz doba turske imperije. Tačno da je imao ,,pun budzet” ali i strasnju volju da se ,,obnovi” Podgorica na svim poljima. Bilo je promašaja ali u… Više »

Sasha
Gost
Sasha

I sta je napravio od Podgorice???Od grada koji je nekad imao dusu,napravio je betonsku tvrdjavu,jedan od rijetkih gradova u Evropi,koji nema nikakvu turisticku ponudu.Vise je za njegova’ ”vladanja” napravljeno zgrada,nego drveca sto je posadjeno.Zivimo u urbanom zatvoru,popunjenom smogom!!!

stanar
Gost
stanar

sasha, ne trudi se. nekim ljudima su beton i parking vrhunac koji mogu da zamisle. moraš da znaš da dosta ljudi iz podgorice nikad nije napustilo podgoricu a da ne pricamo crnu goru. njima nije jasno da je bilo gradova prema kojima je podgorica izgledala kao PARIZ. medjutim u poslednjih 30 godina zahvaljujući velikim naporima gospodina mugoše, ti isti gradovi… Više »

mijenjaj
Gost
mijenjaj

S tim sto ne pomenu da se od sve okoristio maksimalno, privatno naravno.

Komsho
Gost
Komsho

Sa toliko love to sto je Mugi napravio i po tim cijenama, napravilo bi dijete od 10 godina, sa svim greskama u racunanju do 10.

Send this to a friend