Ekonomija

Rožaje: U narednih nekoliko godina izgradnja prvog etno sela

Na proljeće naredne godine, planiran je početak radova na prvom etno selu u Rožajama. Veliki turistički kompleks “Jela” u naselju Crnja na regionalnom putu prema Kosovu, investicija je “Jela Komerca” Muamera Dedeića, prenosi Rožaje Free Presss. Radovi na pripremi terena su u toku. Etno selo će imati više desetina objekata različite namjene smještenih nadomak grada u potpuno prirodnom i očaravajućem ambijentu. Više restorana, dječije igralište, sportski tereni, bungalovi, indijansko naselje, bazen, otvorene terase, osmatračnica i još mnogo toga je u planu izgradnje u novom turisitčkom kompleksu.

Iz Turističke organizacije Rožaje za Rožaje Free Press je govorio Amel Dedeić, koji je sa ponosom govorio o etnu selu “Jela” za koji smatra da će biti turistički kompleks broj jedan u regiji. Dedeić ističe da su u pitanju velika sredstva koja treba uložiti u ovaj kompleks za koji je potrebno i vrijeme te da očekuje da će projekat u potpunosti biti realizovan u naredne četiri godine. Od detalja otkrio je da će etno selo imati stotinak smještajnih jedinica.

Podsjećamo, “Jela Komerc” je ovogodišnji dobitnik međunarodnog priznanja “Stvaratelji za stoljeća” koje je dodiljeno za doprinos u razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Send this to a friend