Ekonomija

Ruskinja milionita putnica na Aerodromu Tivat

Turistkinja iz Rusije Nelija Belova jubilarni je-milioniti putnik koji je od početka ove godine prošao kroz terminalnu zgardu Aeridroma Tivat.

Belova je danas poslijepodne sa suprugom doputovala u Tivat iz Moskve, redovnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines MGX 611 iz Moskve. Na platformi aerodroma, čim je izašla iz MA-ovog “fokera F-100”, Belovu i supruga dočekali su i pozdravili izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i direktor tivatske vazdušne luke Rade Marić koji su im poželjeli dobrodošlicu u Crnu Goru. Orlandić je potom jubilarnoj putnici uručio cvijeće i prigodan poklon-sedmodnevni besplatni aranžman za dvoje u hotelu “Palas” u Petrovcu.

Foto: Bokanews
Foto: Bokanews

“Već peti put dolazim u Crnu Goru. Fascinirana sam ljepotom vaše zemlje i gostoljubivošču ovdašnjih ljudi i veoma mi je drago što sam baš ja uspjela da budem ovogodišnji milioniti putnik aerodroma u Tivtu. Svakako da ćemo i ja i suprug i dalje dolaziti u Crnu Goru”- kazala je prijatno iznenađena Ruskinja, dok je njen suprug izrazio zahvalnost Aerodromima Crne Gore, ali i Montenegro Airlinesu kojim oni dosta često lete.

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić istakao je da je tivatski aerodrom ove godine milionitog putnika zabilježio dvanaest dana ranije nego lani, što potvrđuje da promet u toj vazdušnoj luci kontinuirano raste.

“Mi na nivou cijelog ACG, na današnji dan imamo promet od 1.850.000 putnika. Na Tivtu smo već prešli cifru od milion putnika, dok ćemo tu granicu na aerodromu Podgorica ove godine dostići oko mjesec ipo dana ranije nego lani, kada smo milionitog putnika na Golubovcima imali u decembru. Svakako da najveće zaluge za odlične rezultate koje postižemo imaju naši radnici koji u izuzetno teškim vremenskim i ograničenim prostornim uslovima daju svoj maksimum da kvalitetno opsluže narasli broj aviona i putnika u našim vazdušnim lukama”, kazao je Orlandić, i dodao je da računa da će na oba aerodroma tokom septembra imati ukupan promet veći od 200.000 putnika “što će značajno unaprijediti prihode turističke privrede i cijele države”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peki
Gost
Peki

Milionoti putnik na ae Tivat , 20 e porez od svakog putnika , 20 miliona godisnje aloo ne racunajuci PG aerodrom , a vi ih dajte na koncesiju Arapima, Turcima , Francuzima i kompaniji da malo i oni zaradjuju …ee propalo se

gagaG
Gost
gagaG

Dok ovaj nije dosao nijesmo ni znali sta se radi po aerodromima…tj da li se ista radi

Glupoštine
Gost
Glupoštine

Malo hajpa pred prodaju? Ako.

Send this to a friend