Ekonomija

Ryanair obnovio letove sa Crnom Gorom, u prodaji karte za devet destinacija

Ryanair je danas, nakon četvoromjesečnog prizemljenja aviona usljed krize izazvane koronavirusom, obavio prvi let iz Poljske za Podgoricu.

Kako je saopšteno iz te kompanije, letom iz Poznanja Ryanair je obilježio početak ljetnjeg reda letjenja za zezonu 2020, u koji je sada svrstano devet avio-linija prema destinacijama u Njemačkoj, Poljskoj, Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Nakon što su ukinute zabrane putovanja, Evropljani sada konačno mogu da planiraju zasluženi ljetnji odmor, uživajući najniže tarife i uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair uveo dok ubrzano priprema operacije za ovo ljeto, a u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svoje posade i korisnika”, naveli su.

Olga Pavlonka iz Ryanaira je kazala da su, kako bi obilježili prve letove nakon krize izazvane korona-virusom, pustili u prodaju avio-karte po cijeni od 19.99 eura u jednom smjeru, za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, koje je neophodno rezervisati najkasnije do ponoći u ponedjeljak, 6. jula.

“Za očekivati je da će karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama biti brzo rasprodate, pa se putnici ohrabruju da ne propuste priliku i posjete internet stranicu www.ryanair.com“, naglasili su.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić je naglasio da će avioni Ryanair-a samo u julu saobraćati ka i iz devet destinacija, a to su Krakov, Poznanj, Vroclav, Berlin, Štutgart, Barselona, Brisel i London.

“Na naše veliko zadovoljstvo, od danas je Crna Gora povezana i sa Irskom, te večeras očekujemo prve putnike iz Dablina. Posebno nam je značajno što smo se uspostavljanjem ove linije još bolje povezali sa sjeverozapadnim dijelom Evrope, kao i zbog činjenice da je za domaći turizam važno da nam dolaze gosti iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta”, rekao je Orlandić.

Kako je dodao, iz te avio-kompanije je najavljeno da će Crna Gora u avgustu ponovo uspostaviti liniju Podgorica – Bolonja.

“Da podsjetimo, 2013. godine na podgorički aerodrom je sletio prvi avio Ryanair-a, što je ujedno bila i prva niskobužetna kompanija koja je uspostavila linije sa Crnom Gorom. Otvaranjem linije ka Briselu je te godine opsluženo 12 hiljada putnika, dok su prošle godine Aerodromi Crne Gore opslužili više od 190 hiljada putnika avio prevoznika Ryanair-a”, naglasio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Istakao je da kao što je prije sedam godina linija sa Briselom bila važna i sa aspekta evropskih integracija, tako je danas, možda više nego ikad, potrebna dobra saradnja sa partnerima, radi povratka putnika nakon ogromne krize koja je zahvatila čitavu avio-industiju, čime bi oporavili turizam i ekonomiju i učvrstili poslovne veze.

“Ryanair-u takođe želimo brz oporavak od ove krize, pune avione putnika i što više letova ka našoj zemlji, u kojoj su uvijek dobrodošli”, poručio je Orlandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đina
Gost
Đina

Neka refundiraju novac za karte koji su kupljene u Martu mijesec. Sramota

Esad
Gost
Esad

Iz brisela nema leta

Pozoriste
Gost
Pozoriste

“Zezonu 2020” taman ste dobro napisali

Prc CG
Gost
Prc CG

Fulll

Aha
Gost
Aha

Moracemo izgleda nauciti da zivimo sa koronom😷

Skols
Gost
Skols

Dako mas krene vise

Tito
Gost
Tito

Brate al lupaš, koja je to najbogatija zemlja svijeta? Ama Crna gora još decenije neče povratit turističke sezone prošlih godina. Sad zbog napada na crkvu nema šanse, pa bračo vidimo se na javnoj menzi

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Prvo, ne prljaj divno ime. Drugo, neka sirotinja ide u Grčku na letovanje. Pa će nam doći Njemci i drugi normalni turisti.

Irena
Gost
Irena

S Tim se slazem Ali mislim da u teskstu kazu da je UK najbogatija pa I’m je drago sto se uspistavula ta veza. Mislim UK I I jeste najbogatija Ali samo mi iz dijaspore dolazimo a englezima me pada na pamet niti I’m je lakse crna gora bila destinacija koju su posjecivali. Mozda neka rijetko manjina. Englezi nahvuse idu u… Više »

Slaven
Gost
Slaven

Neka Irena života ti!

Gloria
Gost
Gloria

Jadransko more je zaista lijepo, ali sto se tice cijena …slazem se. Da li neko zna neki hotel u CG koji ima 5 zvjezdica i u ciji aranzman je sve ukljuceno. Ako tako nesto postoji, uporedite ga sa destinacijama/cijenama koje je Irena spomenula. Ja zaista volim da ljetujem u CG, ali cijene su bas malo neprikladne za usluge koje se… Više »

Spica
Gost
Spica

Tebi jedino preostaje Beograd na vodi

Istina
Gost
Istina

Vidim da lete za London, ali nisam do sad nidje vidio, da se moze tamo normalno poc, bez karantina? Zna li neko sto o ovome?

Ljubica
Gost
Ljubica

Nagovjestavaju da ce nakon 06/07 biti ukinut karantin u Engleskoj.

Irena
Gost
Irena

Gospodjo nema karantina u Londonu I na nasim aerodromima.

Irena
Gost
Irena

Zivim u Londonu. Karantin nije obavezan po dolasku samo morate da potpisete da cete se “samo izolovati” 14 dana na adresi na koju dolazite. To naravno znaci da ne moze doci u hotel nego kod poznanika ili porodice. Nekada testiraju nekada ne. Moja majka je prije dva dana stigla I bez problema bila je testirana (zbog starih godina) I pustena… Više »

Ljubica
Gost
Ljubica

Da, na samoizaliciju sam mislila..trebalo bi da se ukine poslije 06/07. U svakom slucaju placaju se kazne ukoliko budete uhvaceni da se ne pridrzavate pravila..

Istina
Gost
Istina

Irena, a ukoliko se vracem taj isti dan nazad, i logicno nemam nikakvu adresu stanovanja-nocenja, odnosno mjesta za samozolaciju, sta onda? 🙂

Send this to a friend