Ekonomija

Šabović protiv izgradnje mini hidroelektrana u Plavu

Šabović

Poslanik SDP-a u Skupštini Crne Gore i predsjednik Opštinskog odbora SDP-a u Plavu, Džavid Šabović, saopštio je da se protivi izgradnji mini hidroelektrana na Plavskim rijekama, jer u njima vidi potencijalnu štetu kako za građane, tako i za biljni i životinjski svijet na tom području.

Šabović je saopštio da je kao i većina Plavljana, u početku očekivao da se radi o društvenom interesu, od kojeg će njegovi sugrađani imati korist međutim, kako kaže, ispostavilo se baš suprotno.

“I danas je očigledno da se u slučaju izgradnje ovih hidroelektrana ne radi o nikakvom javnom interesu ili interesu lokalne zajednice, već o privatnom projektu ”tatinih sinova” kojima je cilj iskoristiti plavske resurse za punjenje vlastitih džepova”, kazao je on.

Šabović dalje navodi da je na žalost kako u Plavu tako i u ostatku CG ostalo još ”voda i šume” od onoga što može da se pokrade, pa navodi da podržava svaki vid iskazivanja nezadovoljstva i borbe radi očuvanja očuvanje plavskih rijeka i drugih prirodnih resursa, međutim potencira da svaki vid otpora treba ostati u granicama zakona.

“Ne želim da ovom prilikom pošaljem bilo kakvu poruku koja može dodatno uznemiriti već izrevoltirane građane plavske opštine i opština sa sjevera, ali želim da jasno stavim do znanja onima koji nas decenijama iseljavaju, iselili nas jesu, ali nisu sve, u Plavu je ostalo još uvijek onih koje nijesu kupili, koji su spremni da podignu svoj glas, da štite i čuvaju zemlju svojih predaka, pa nije baš mudro testirati njihovo strpljenje”, istakao je on.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Sdp je protiv svega sto nije u rankovom
interesu.

PLAV PROTV...
Gost
PLAV PROTV...

Samo naprijed, nedamo vode pa da cemo izginut. To ako ko ima u glavu sta treba da je protiv. Unistavamo biljni i zivotinjski svijet. Nase rijeke su bogate ribama to ce sve da se unisti. Nasa djeca ce da se radjaju hendikepirana. Nas na taj nacin pokusavaju, da nas iselje bez nimalo metka. AL NECE MOCI MI CEMO TO DA… Više »

PLAV PROTV...
Gost
PLAV PROTV...

Svaka cast, i ja sam sa vama…

Trubadur
Gost
Trubadur

Zar ovaj još postoji?

Njujork
Gost
Njujork

Ko njega pita da li je za ili protiv? mlati praznu slamu kao i obicno

Orhan f.music
Gost
Orhan f.music

Za gos.njujork ti si pobjegao sa svog ognjišta i pitacemo nas jer smo svoji na svome…

Cetinje
Gost
Cetinje

Tako je Dzavide samo uz narod !

Enigma
Gost
Enigma

Da nebi lampu na petrolej Šaboviću …..ha ha ha

Send this to a friend