Ekonomija

Safet Kalić dobio dozvolu za poslovno-stambeni objekat

Safet Kalić

Biznismenu iz Rožaja Safetu Kaliću Ministarstvo održivog razvoja izdaloje upotrebnu dozvolu za njegov poslovno-stambeni objekat u Rožajama.

U rješenju Ministarstva održivog razvoja navodi se da se Safetu Kaliću i rožajskom preduzeću “Tajson” izdaje upotrebna dozvola za izvedene radove na izgradnji poslovno-stambenog objekta na urbanističkim parcelama 11 i 12, koje čine katastarska parcela 1254/3, dio katastarske parcele 1254/1 i katastarska parcela 1253 Katastarske opštine Rožaje u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana “Centar”. Upotrebna dozvola izdata je na osnovu građevinske dozvole koju je tadašnje Ministarstvo uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdalo 10. septembra 2010. godine, piše Pobjeda.

Safet Kalić i njegova supruga Amina Kalić su osnivači firme “Tajson”, dok je izvršni direktor ovog rožajskog preduzeća Arman Šabotić.

Kalić i firma “Tajson” uputili su 15. marta 2011. godine Ministarstvu održivog razvoja zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole. Oni su dopune zahtjeva uputili 12, 14. i 23. novembra prošle godine, kao i 9. i 16. januara ove godine.

Izvještaj o tehničkom pregledu izvedenih radova na izgradnji poslovno-stambenog objekta u ulici 13. jula u Rožajama uradila je u novembru prošle godine podgorička firma Institut za građevinarstvo, koja je izvršila i tehnički pregled objekta.

Izvršni direktor Instituta za građevinarstvo je Duško Lučić, koji je i jedan od osnivača ovog preduzeća. Ostali osnivači su Miro Božović, Snežana Rutešić, Miloš Knežević i Radenko Pejović.

Kalić je, podsjetimo, izašao iz njemačkog zatvora i vratio se u Rožaje u maju prošle godine, nakon skoro sedam godina i prema ranijem pisanju medija namjerava da obnovi ranije započete biznise.

Kalić, koji je bio optužen za pranje novca stečenog prodajom droge, Crnu Goru je napustio krajem jula 2011. godine, kada su po nalogu tužilaštva, zbog sumnji u pranje novca, uhapšeni njegova supruga Amina i brat Mersudin.

Odlukom Apelacionog suda Mersudin, Safet i Amina Kalić su 21. jula. 2016. godine pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje novca. Vijeće Apelacionog suda je tada u drugostepenom krivičnom postupku, odlučujući po žalbi specijalnog državnog tužioca, donijelo presudu kojom se odbija žalba specijalnog državnog tužioca kao neosnovana i potvrđuje presuda Višeg suda u Bijelom Polju od 30. decembra 2015. godine.

Prema optužnici, Kalići su od 2005. do 2011. godine oprali 7,7 miliona eura poteklih iz preprodaje narkotika.

Nakon što su članovi porodice Kalić pravosnažno oslobođeni optužbi za pranje novca, ovoj porodici je vraćena pokretna i nepokretna imovina, koju između ostalog čine hotel “Rožaje”, stanovi, ski-centar “Turjak”, kafić “Tajson”, firma “Daut Daut” , novac, benzinska pumpa u Rožajama, vozila, bankovne kartice. Zbog neosnovanog hapšenja Mersudin Kalić je dobio odštetu od 32.500 eura, a Safetova supruga Amina od 14.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Todor Krulj
Gost
Todor Krulj

Sajo je najozbiljniji kandidat za 13. julsku nagrdu!

Mlad momak
Gost
Mlad momak

Dule Knezevic tajkun,ruski spijun,grcki prevrant,snimac drugova iz skole,a Safet Kalic poznatij kao Kralj heriona bizismen.hahhhahahahahahahahah al’ dobro pola DB mu je bilo na svadbu,ako gospodar rece da je bizismen kao i on,mora biti tako

Mlad momak
Gost
Mlad momak

Sva slika i prilik CG danasnje

Bio merak@
Gost
Bio merak@

Koliko je ovaj ugledni biznismen toliko je CG pravna država. Beeeeee!

DPS Bot
Gost
DPS Bot

E sta nam radi Kostunica

joko
Gost
joko

vraćena pokretna i nepokretna imovina, koju između ostalog čine hotel “Rožaje”, stanovi, ski-centar “Turjak”, kafić “Tajson”, firma “Daut Daut” , novac, benzinska pumpa u Rožajama, vozila, bankovne kartice. Zbog neosnovanog hapšenja Mersudin Kalić je dobio odštetu od 32.500 eura, a Safetova supruga Amina od 14.000 eura.

Mrgud
Gost
Mrgud

Je li vlada izdala garanciju?

Prc CG
Gost
Prc CG

Covjek je osudnjivani diler heroina u njemackoj zajedno sa bratom,ovdje takodje nastavio sa dilovanjem istog.
CD,da li nemoguće da ovakvog čovjeka za kojeg svi znaju da potrova CG i evropu heroinom vi nazivate biznismenom,a država CG mu omogućava da novac stečen prodajom droge legalizuje…..

Maks
Gost
Maks

Saja za gradonacelnika Rozaja!

Krimosi
Gost
Krimosi

Haha biznismen, DPS-u treba novi financier, posto su Knezevica pustili niz vodu.

nemamime
Gost
nemamime

Diler heroina dobio dozvolu za gradnju poslovnog prostora. A za vas u CDM on je “biznismen”?

Donji kraj
Gost
Donji kraj

E moj Mrčonegro!

Send this to a friend