Ekonomija

Sajam jesenjih boja u Luštici Bay u subotu

Luštica Bay Marina naselje

Cjelodnevna manifestacija „Luštica Bay sajam jesenjih boja“ biće održana u subotu, 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju.

Kako je najavljeno, učestvovaće učenici osnovnih škola „Branko Brinić“ iz Radovića i „Drago Milić“ iz Tivta, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Kadena.

Manifestacija podrazumijeva promociju knjige, slikarsku koloniju, reviju domaćih delicija, nastup folklora i koncert.

Na „Jesenjoj trpezi“, u okviru festivala, domaće gastronomske specijalitet predstaviće tivatski te proizvođači iz Nikšića, okupljeni u Agro klasteru.

Ljubitelji jesenjeg pejzaža u mediteranskoj atmosferi moći će da uživaju u bojama ovog godišnjeg doba koje će na platnima tokom slikarske kolonije „Nijanse jeseni“ naslikati učenici dvije osnovne škole i srednjoškolskog centra iz Tivta. Radovi učesnika kolonije će biti prikazani tokom izložbe povodom Dana Opštine Tivat, 21. novembra.

Mališani iz Radovića, okupljeni u kulturno-umjetničkom centru „Kadena“ prirediće reviju folklornih igara a koncert „Bluz na promenadi“ izvešće kotorska bluz grupa Light Under the Black Mountain.

Porodica Moric je jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično nasljeđe.

Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede a takođe  i kroz rad, zalaganje i profesionalno istraživanje doprinosi pozicioniranju i daljem razvoju kulturnog i tradicionalnog potencijala poluostrva Luštica i stavljanja u svrhu brojnih turističkih posjeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Ponosim se sto sam iz ovog kraja

Send this to a friend