Ekonomija

Sajam poljoprivrede otvoren na podgoričkom Trgu nezavisnosti

Sajam poljoprivrede “Neophodnost većeg učešća domaćih proizvoda u ponudi sektora turizma i trgovine“ otvoren je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sajam je otvorio sekretar za preduzetništvo Glavnog grada Kemal Grbović, koji se zahvalio partnerima i suorganizatorima manifestacije i istakao značaj što većeg prisustva domaćih proizvoda u trgovinskoj i turističkoj ponudi naše države.

“Upravo su ovakve i slične manifestacije prilika da se osnaži saradnja sektora turizma i trgovine sa poljoprivrednim proizvođačima. Ovo su aktivnosti koje zahtijevaju kontinuitet kojim se jedino može i ostvariti željeni cilj i ovom prilikom želim da izrazim zadovoljstvo što u tom pravcu svake godine napredujemo”, zaključio je Grbović.

Organizatori sajma, osim Glavnog grada, su i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo ekonomije, Montenegro Biznis Alijansa i Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER).

Cilj organizovanja sajma je promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, uz naglasak na neophodnost jačanja saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora.

Organizatori su obezbijedili prostor i štandove na kojima će biti izloženi poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Minja
Gost
Minja

Cestitke organizatoru na inicijativi. Sto vise ovakvih dogadjaja!

Blagoje
Gost
Blagoje

Koliko dana će trajati sajam, jel zna neko?

EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Ja bih zamolio gosn Vojvodu od Krtole da mi donese nekog planinskog da valja jer od ove krtole sa pjace pola bacis u smece…

Grbavci
Gost
Grbavci

Ja doveo kravu na Trg ali mi milicajci ne dadoše da je prodajem. Kakav je onda to sajam poljoprivrede?

Rašo
Gost
Rašo

Vidi se da si iz Grbavaca, ovo je sajam poljoprivrede a ne stočarstva.

Send this to a friend