Ekonomija

Samo Atlas banka nije dostavila revidirani izvještaj

Atlas banka

Od 15 banaka jedna nije dostavila revidirani godišnji finansijski iskaz za 2017, saopšteno je iz Centralne banke, ali nije saopšteno o kojoj banci se radi.

Pobjeda nezvanično saznaje da se radi o Atlas banci, koja je ujedno i jedna od dvije ranjive banke.

Iz CBCG su kazali da su održali više sastanaka sa angažovanim revizorom u banci koja nije dostavila revidirani izvještaj i da će, na osnovu dodatnih informacija koje očekuju, odlučiti da li će mu biti data saglasnost za obavljanje budućih revizija banaka koje posluju u Crnoj Gori.

“CBCG će sve informacije o postupanju revizora u konkretnom slučaju dostaviti nadležnom organu na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o reviziji”, najavili su iz CBCG, kao i da će, ako utvrde da je banka kriva za nedostavljanje revidiranih iskaza, prema njoj preduzeti propisane mjere.

Obrazlažući to što ne saopštavaju detalje o ranjivim bankama, iz CBCG su se pozvali na zakon o bankama i pravilnik o tajnosti.

“Umjesto toga, CBCG će, savjesnim i profesionalnim obavljanjem svoje supervizorske funkcije, nastojati da oporavi banke sa problemima u poslovanju i, na taj način, doprinese stabilnosti bankarskog sektora i finansijskog sistema uopšte”, navodi se u saopštenju Centralne banke.

Najavili su i da će na internet stranici objaviti sve revidirane finansijske izvještaje banaka za 2017, kad ih prime.

“Odlukom o javnom objelodanjivanju propisano je da banke objave godišnje revidirane finansijske iskaze, dok je Zakonom o bankama propisano da su dužne da ga objave u skraćenom obliku u najmanje jednim dnevnim novinama”, pojasnili su u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaso
Gost
Vaso

Banka koja sakriva skupštinski lopovluk! Preziru je svi.

KOS
Gost
KOS

Nakoristila se skupštinske kartice blagajnicina šefica putujući do Sveta Marovića u Beograd. Tamo je kupila diplomu. Ispade samo blagajnica kriva.
Napustili su banku mnogi. To se ne da zamislit što se kroz nju čini.

samsung s2
Gost
samsung s2

gde nadjose sliku Atlas Banke iz Rozaja

Send this to a friend