Ekonomija

Samo juče plasirano 150 tona domaće lubenice

Oko 150 tona domaće lubenice plasirano je juče na naše tržište, a do juče je izvezeno 100 tona i to po prosječnoj veleprodajnoj cijeni oko 25 centi. Veleprodajna cijena pipuna se kretala oko 40 centi, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz Ministarstva su naveli da odgovorni, svakodnevni i planski rad daje rezultate.

“Zatekla nas je u dnevnom praćenju, planiranju i realizaciji plasmana, otkupa i izvoza plodova rada vrijednih poljoprivrednika. Sa ponosom i zadovoljstvom želimo da saopštimo crnogorskoj javnosti da taj odgovorni, svakodnevni i planski rad daje rezultate. Samo na jučerašnji dan, na naše tržište plasirano je 150 tona domaće lubenice, a do juče je izvezeno 100 tona i to po prosječnoj veleprodajnoj cijeni oko 25 centi. Veleprodajna cijena pipuna se kretala oko 40 centi. Povoljna je sutuacija sa cijenama paradajza i krastavaca”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

Tvrde da proizvođači ne kriju zadovoljstvo stanjem na tržištu, što ljudima u Ministarstvu daje dodatni podstrek da istraju u naporima da u okviru svih mjera predviđenih Agrobudžetom budu svakodnevna podrška u njihovom radu.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da se, posljednjih sedmica, takođe u dnevnoj intenzivnoj komunikaciji sa privrednicima, Vlada bavila i analizama uticaja pojedinih mjera fiskalne strategije i njihovim mogućim podešavanjima.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Coce
Gost
Coce

Evo ja jedem lubenicu iz grcke..vidim na rac.kupljeno kod lakovica

Mrkela
Gost
Mrkela

A koliko je uvezeno ima li podataka o tome

Boske
Gost
Boske

Nerealno skupe lubenice dovesce do pada traznje za njima sto ce rezultirat viskovima.

Sova
Gost
Sova

Ove godine je nijesam probao. Ne pada mi na pamet po ovim cijenama.

Jako
Gost
Jako

Nadam se da se ne ceka na isplatu.

Send this to a friend