Ekonomija

Šansa da se izmire računi, EPCG ponovo dijeli teret

Elektroprivreda je opet pokrenula akciju PODIJELIMO TERET 6, za sva domaćinstva koja imaju dug  utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga.

Kako su istakli, sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti tokom septembra, oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri poslednja računa.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata i ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura.

“Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole”, dodali su iz EPCG.

Uz ovaj sporazum domaćinstva će imati obavezu da potpišu i ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nisu uradili.

Takođe, primjenjivaće se posebne procedure za domaćinstva koja nisu prevela brojila na svoje ime, u smislu obaveze posjedovanja ovlašćenja ili preuzimanja obaveze da će se u narednom periodu pokrenuti procedura promjene imena kupca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Opet ce skociti tarife po primorju…i za struju i za vodu…

Pravednik
Gost
Pravednik

Po zakonu nemaju pravo da iskljuce struju ma koliki dug bio jer se to kosi s elementarnim ljudskim potrebama.

Send this to a friend