Ekonomija

Saradnja Crnogorskog Telekoma i ETF-a: Studentima omogućena praksa 

Crnogorski Telekom i Elektrotehnički fakultet potpisali su danas ugovor o saradnji, pa će studenti osnovnih i specijalističkih studija imati praksu u Telekomu.

Studenti će tako moći da se pripreme za rad na poslovima iz oblasti telekomunikacione i informatičke tehnologije, a direktorica tehnike Crnogorskog Telekoma Valentina Radulović kaže da će imati i priliku da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti.

“Moramo otvarati put novim generacijama i pomoći im da se na najbolji način pripreme za rad, jer upravo tako stvaramo kvalitetno poslovno okruženje koje može odgovoriti na izazove sjutrašnjice”, dodala je ona.

Prema riječima dekana ETF-a Zorana Veljovića, mnoga rješenja u izgradnji i razvoju telekomunikacionih mreža Crnogorskog Telekoma su rezultat ove saradnje.

“Tu treba istaći projektovanje i gradnju mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, modernizaciju pristupne mreže, kao i podršku u izradi tehničke dokumentacije u prethodnom periodu. No posebno treba istaći činjenicu da su inženjeri koji čine okosnicu ljudskih resursa Crnogorskog Telekoma svoja znanja stekli upravo na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Novi planovi i programi na studijama podrazumjevaju obaveznu praktičnu nastavu, pa shodno dugogodišnjoj saradnji i iskustvima u realizaciji prakse u prethodnom periodu, danas je potpisan ugovor koji potvrđuje opredjeljenje Elektrotehničkog fakulteta da Crnogorski Telekom bude nastavna baza Fakulteta”, istakao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja
Gost
Pedja

Nije istina da inzenjeri cine okosnicu ljudskih resursa Telekoma.U posljednjih par godina osnova poslovne politike Telekoma je upravo bila u zasnovana na tome da smanji broj inzenjera u kompaniji.

Student
Gost
Student

Veljovic je uvijek bio dobar stydent i profesor. Posten i odgivoran prema poslu. Profesore samo naprijed sa svojim saradnicima u edukaciju studenata. ETF je bio vazda na vrhu po kvalitetu i radu od svih fakulteta.

Stavor
Gost
Stavor

Ko tebe postavi za dekana… Svako danas moze biti dekan izgleda… Taman ti i Balota 😁😁😁

Musa
Gost
Musa

Ne moze iz Prijepolja bolji bit.

Send this to a friend