Ekonomija

Saradnja sa Hrvatskom dovodi do uspješne primjene elektronske fiskalizacije

Poresku upravu Crne Gore danas je posjetila delegacija Poreske uprave Hrvatske i delegacija Poreske uprave Bosne i Hercegovina, zbog saradnje u oblasti elektronske fiskalizacije, kao i razmjene iskustava u oblasti mjerenja učinka.

Direktor Miomir M. Mugoša naglasio je značaj jačanja regionalne saradnje i usvajanja pozitivne prakse na regionalnom nivou, posebno imajući u vidu sličan istorijski kontekst, ali ista očekivanja koja međunarodna zajednica ima od svih zemalja regiona.

Posebno je istakao vrijednost iskustava Hrvatske i Slovenije, koje su dio balkanske regije, ali su ujedno i članice Evropske unije.

Posjeta predstavnika Poreske uprave Hrvatske, na čelu sa direktorom Božidarom Kutlešom, nastavak je ranije uspostavljene komunikacije vezane za elektronsku fiskalizaciju, kroz koju su razmijenjena dragocjena saznanja u sprovođenju ovog projekta u Hrvatskoj, imajući u vidu da se isti trenutno sprovodi i u Crnoj Gori.

Govoreći o iskustvima, predstavnici PU Hrvatske istakli su benefite elektronske fiskalizacije vezane za kvalitetniju analizu rizika, efikasnije suzbijanje sive ekonomije i rast naplate prihoda, posebno u oblasti PDV-a.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Enigma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Neka uče komšije kako se to radi u Poresku Upravu Crne Gore 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend