Ekonomija

Saradnjom do uspješnog zdravstvenog turizma

Vlada Crne Gore preduzima niz aktivnosti kako bi u narednom periodu Crna Gora bila prepoznata kao cjelogodišnja turistička destinacija, a jedan od prvih koraka ka tom cilju je izrada Strategije razvoja zdravstvenog turizma, koju zajedno pripremaju Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović na Drugom Investicionom forumu zdravlja i turizma Jadranske regije 2018, koji se održava u Zagrebu od 10. do 12. oktobra.

Vujović je kazao da je bitna sinergija aktera unutar nacionalnih granica, kao i uspostavljanje veza na međunarodnom nivou.

“Vjerujemo da je upravo turizam važan instrument regionalne saradnje i snažan katalizator ekonomskog napretka država. Uvjereni smo da ćemo kroz ovakve zajedničke programe, obezbijediti razmjenu mišljenja, vrijednih iskustava i ujedno stvarati mogućnost za afirmaciju potencijala zdravstvenog turizma Jadranske regije, kao i unaprijediti kvalitet ponude, koja će biti dodatni motiv za posjetu turista”, istakao je Vujović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, inicijativa za uključivanje Crne Gore u Program za razvoj regije Jadrana kao zdravstveno turističke destinacije predlaže prioritete i pravce koje treba implementirati prilikom kreiranja narednog finansijskog okvira EU kako bi se obezbijedilo više investicija i novca u zdravstveni i turistički sektor.

“To uključuje zdravstvenu infrastrukturu – nove savremene bolnice i medicinske centre različitih veličina, takođe, odmarališta i naselja za starije osobe, kao i medicinske velnes centre. Sve ovo bi trebalo da pomogne jadranskoj regiji da bude uzeta kao jedinstvena destinacija za sve buduće turiste i goste koji imaju za cilj da dođu iz medicinskih i zdravstvenih razloga”, objašnjavaju oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Priroda
Gost
Priroda

Zdravstveno turizam. Dobro Kolumbo da si više otvorio oči i napokon znate sta nam je majka priroda dala a sami ne cijenimo i neznam da iskoristim.

Send this to a friend