Ekonomija

Saradnju elektroenergetskog sektora i Privredne komore moguće dodatno ojačati

Zgrada PKCG

Saradnja elektroenergetskog sektora i Privredne komore (PKCG) je dobra, ali se može dodatno osnažiti učešćem te asocijacije u unaprijeđenju zakonodavstva, organizovanjem okruglih stolova i javnih rasprava, kao i edukacijom i promocijom projekata iz ove oblasti.

Na sastanku predstavnika PKCG i elektroenergetskih kompanija, koji je održan u četvrtak, saopšteno je da su kapaciteti Komore, kao institucionalnog partnera donosiocima odluka na unaprijeđivanju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, na raspolaganju elektroenergetskom sektoru.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, kazao je da je ta asocijacija spremna da organizuje međunarodnu konferenciju na kojoj bi predstavnici proizvođača, regulatora i distributera električne energije razmijenili iskustva na teme koje predloži taj sektor.

On je pozvao predstavnike elektroenergetskog sektora da učestvuju na međunarodnoj konferenciji o ekonomiji, koju PKCG krajem oktobra tradicionalno organizuje u Budvi.

„Projekti WB6 energetske zajednice, koji se odnose na unaprijeđenje infrastrukture, kandidovani su kao jedna od potencijalnih tema koje se mogu razmatrati na konferencijama“, navodi se u saopštenju PKCG.

Sastanak sa predstavnicima elektroenergetskog sektora organizovan je u cilju dodatnog snaženja međusobne saradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici PKCG, Elektroprivrede (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Regulatorne agencije za energetiku (RAE) i Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE).

Send this to a friend