Ekonomija

Saveljić: Maraš bi za direktora njenog najbližeg saradnika koji je pod istragom

Izvršna direktorica kompanije 13. jul – Plantaže Verica Maraš, koja je zatražila razrješenje, ima hrabrosti da predloži novog vršioca dužnosti te funkcije, svog bliskog saradnika i dosadašnjeg direktora opštepravnih poslova Miroslava Vukovića, koji je došao u Plantaže 2018. godine kao prijatelj Veselina Đurišića, direktora prodaje i marketinga, a pritom su sve troje pod istragom zbog krivične prijave koju je podnijela Agencija za sprječavanje korupcije, saopštila je večeras bivša finansijska direktorica te kompanije i članica Glavnog odbora URA Valerija Saveljić.

<<<Maraš zatražila da je razriješe sa funkcije direktorke Plantaža<<<

Kandidatkinja sa poslaničke liste “Crno na bijelo” kaže da se nakon pet godina ukazivanja na mnoštvo nepravilnosti u rukovođenju Plantaža, nakon predatih sedam krivičnih prijava u SDT i ODT, nakon duplo negativnog mišljenja od strane DRI-a i nakon reagovanja ASK-a (koji joj je dodijelio status zviždača i podnio novu krivičnu prijavu protiv rukovodstva Plantaža, na čelu sa Vericom Maraš, zbog prodaje sirovog lozovog destilata ispod cijene koštanja i to za 2,4 eura za litar stoprocentnog alkohola), Maraš obratila Odboru direktora i pozvala ih da je razriješe.

“Najinteresantnije je da Verica Maraš i danas u svom saopštenju za javnost ne navodi sva ova nepočinstva, već smatra da je njena smjena izvjesna zbog promjene na političkoj sceni Crne Gore, te da je to jedini razlog njenog povlačenja sa pozicije izvršnog direktora”, napominje Saveljić.

Ona apostrofira da niko iz menadžerskog tima Maraš, ni po kojoj logici ne može biti novi izvršni direktor Plantaža, jer su, smatra ona, kolektivno odgovorni za duplo negativno mišljenje po Revizorskom izvještaju o poslovanju Plantaža za 2018. godinu.

“Revizijom pravilnosti godišnjih finansijskih izvještaja 13. Jul – Plantaža za 2018. godinu, utvrđeno je da Društvo nije u potpunosti uskladilo poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima. Za negativno mišljenje na reviziju pravilnosti direktno je odgovoran opšte – pravni sektor na čelu sa direktorom Miroslavom Vukovićem (koji je prijedlog Verice Maraš za novog izvršnog direktora Plantaža), navodi Saveljić.

Ona ukazuje i da Maraš za Vukovića kaže da ima politički legitimitet, ali pritom zaboravlja da nije ona ta koja odlučuje ko će biti novi izvršni direktor Plantaža.

“To je posao nove parlamentarne većine, budućeg premijera i nove Vlade”, zaključuje Saveljić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vojvodina
Gost
vojvodina

Verica je za svaku osudu , tu zbora nema ali ko je odgoviran sto je ona mkgla tako da radi !!??
I kolkka primanja je doticna gospodja imala dok je bila u milosti .

Taska
Gost
Taska

Sjedi dje si i pokrij se usima nije ti lose bilo

Viki
Gost
Viki

A sektor koji si ti vodila je bio odlican … ti si expert zato te predlazemo za ministra finansija

Dula
Gost
Dula

Nije ni tebi bilo lose. Sad blatis druge.

Leon
Gost
Leon

Hahahahah, ti si odlična zamjena😂

Baki
Gost
Baki

Nova parlamentarna vecina odlucuje, zao mi je😂😂😂

Darko
Gost
Darko

A da ne bi ti za direktora malo, karijerista sa 60 godina.

Send this to a friend