Ekonomija

Šćekić: Bolnica u Meljinama daleko od gašenja, preko kotorske joj dajemo infuziju

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da Vlada čini sve da bolnica u Meljinama opstane i vrati u javno zdravstvo. Poručuje da će ostali zdravstveni centri pomoći u pružanju usluga građanina.

“Mi smo bolnicu koja je dovedena pred gašenje vratili u zdravstvo. Daleko je od gašenja. Ona je doveden do gašenja, a mi je vadimo iz gašenja, preko kotorske bolnice smo joj dali infuziju”, kazao je Šćekić, odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je dodao, to što je neko dozvolio da se devastira bolnica i svede na 11 ljekara je pitanje za one koji su to uradili, a ne njih koji taj problem rješavahz,

“Želimo da damo napore da bolnica Meljine funkiconiše i bude samostalna. Nije lako obezbijediti danas kadar koga nema u toj bolnici i zato mislim da kotorska bolnica pomaže da ne dođe do prekida zdravstvene usluge u Herceg Novom”, naveo je Šćekić.

Govoreći o 50 radnika koji su dobili otkaz, Šćekić ističe da oni moraju da prođu zakonske procedure, da se jave na oglase da bi bili dio zdravstvenog sistema.

Premijer Dritan Abazović ističe da je bolnica Meljine predmet stečaja, i u rukama SDT-a i pravosudnih organa.

“Bolnica će pružati sve usluge koje pruža. Ako neko misli da je bolnica održiva sa 11 ljekara, nijesam siguran”, naveo je Abazović.

Zaposleni u bolnici Meljine protestovali su jutros u krugu ove zdravstvene ustanove kako bi izrazili negodovanje jer konkursima za slobodna radna mjesta u bolnici nisu predviđeni svi zaposleni, već samo dio njih.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banjanin
Gost
Banjanin

Zna li ovaj nesretni ministar da su kuci poslani fizioterapeuti sa srednjom strucnom spremom iz rehabilitacionog odjela. Oni ne mogu da rade, a clan njegove partije je ministar poljoprivrede i potpresjednik vlade sa srednjom elektrotehnickom skolom, koji nikakve veze nema sa poljoprivredom, izuzev sto je nekad mozda cuvao ovce!

Marsal
Gost
Marsal

Ni u kotorsku nema ničega a meljine pogotovo

Radojica
Gost
Radojica

Ostavio si Dado rasulo u Berane, dug koji nasa unucad ce da vraćaju. Tako ćeš da napraviš i u ministarstvo.

Lenka
Gost
Lenka

Kako malo treba do ljudskosti

Banja V.
Gost
Banja V.

Zar Di Key nije vlasnik bolnice Meljine.

Zoran
Gost
Zoran

Zna li ovaj uopste dje su Meljine.

Ela
Gost
Ela

Bas si sladak Dado

Zoki
Gost
Zoki

Cus dajemo infuziju…hahahahaaah samo strucni termini, to doktore…
Hahahahahahahahhahahhahahahaha

Send this to a friend